De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportmaandag, 4 oktober 2010

‘Je hoopt elke keer op een held die je kunt vertrouwen’
De wielerwereld werd donderdag weer eens opgeschrikt door een mogelijk dopinggeval. Niet de minste bovendien, want drievoudig Tour de France-winnaar Alberto Contador kwam in het beklaagdenbankje terecht omdat hij op de tweede rustdag van de afgelopen Tour positief had getest op het verboden middel clenbuterol. Zelf beweert Contador het slachtoffer geweest te zijn van het eten van vervuild voedsel. Gelooft u in de onschuld van de Spanjaard?
Pieter Weening, Rabobank-renner uit Harkema:
,,Het lijkt wel alsof Contador de grootste misdadiger op de wereld is. Zoals gewoonlijk wordt het in het nieuws weer flink opgeblazen, merk ik ook nu ik aan het rondreizen ben in Amerika. Natuurlijk, ze hebben wat gevonden, dus moet het uiteraard verder onderzocht worden. Maar ik hoop dat hij vrijgepleit wordt, omdat de hoeveelheid zo miniem was. Dat kán niet prestatiebevorderend werken, dus is het vast niet bewust gebeurd. Er moet maar snel een grenswaarde ingevoerd worden om deze heisa in het vervolg te voorkomen.”
Wim Stroetinga, Milram-renner uit Oldeberkoop:
,,Ik reed zelf een wedstrijd in België en daar ging het er in het peloton natuurlijk ook over. Dat kleine beetje stelt helemaal niets voor, dus ik geloof Contador in principe wel. Het kan niet zo zijn dat hij op zoiets gepakt wordt, omdat je er geen seconde harder door gaat fietsen. Ik weet niet of het in het vlees gezeten heeft, maar het kan heel goed per ongeluk in een voedingssupplement gezeten hebben. Zo op het eerste gezicht is er een hoop ophef om niets.”
René Hooghiemster, amateurrenner uit Drachten:
,,Dit is heel rot voor de wielersport, of ik hem nu geloof of niet. Ik hoop aan de ene kant dat Contador niet schuldig is, maar aan de andere kant wil ik natuurlijk wel een schone sport. Dat geeft een heel dubbel gevoel. Nu al lijdt de sport er in elk geval onder. Elke dopingzaak legt de aandacht op het negatieve aspect van wielrennen, terwijl er vandaag (gisteren, red.) een prachtig WK in Australië was. Ik had niet verwacht dat Contador in opspraak zou komen, al word je wel achterdochtig bij elke grote prestatie. Je hoopt elke keer op een held die je kunt vertrouwen.”
Jan Bos, amateurrenner uit Nieuwehorne:
,,Als ik in de huid van Contador kruip, zou ik nooit zo’n groot risico nemen als je er toch niets mee opschiet. Die man wordt elke dag gecontroleerd, dus zie ik er geen enkele rationele verklaring in. En als iemand kwaad wil in deze wereld, kun je zomaar te pakken worden genomen. Hij is bovendien wel de laatste renner die ik van dopinggebruik zou verdenken. Als sporter hoop ik niet dat Contador schuldig is, omdat zijn verleden veel te groots is. Datzelfde gevoel heb ik bij Lance Armstrong. Anders zou het een droom zijn die wreed verstoord wordt.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties