De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Economiemaandag, 18 oktober 2010

Chauffeurs Reining in Kolham leggen werk neer
Kolham - Chauffeurs en warehouse personeel van transportbedrijf Reining in Kolham heeft gisteravond actie gevoerd voor de poort van het bedrijf. De werknemers zijn het er niet mee eens dat er opnieuw chauffeurs uit moeten. De directie had een afvloeiingsregeling voorgesteld voor vijftien oudere internationale chauffeurs.
,,Het is de zoveelste reorganisatie in de afgelopen drie, vier jaar. De mensen zijn het zat”, zegt CNV-bestuurder Johannes Osinga. Veertig actievoerders hielden gisteravond een werkoverleg. De vrachtwagens reden niet uit en het werk in het warehouse lag stil. De werknemers gingen na overleg met de directie weer aan het werk. De bonden willen dat er woensdag duidelijkheid komt over de toekomst en een sociaal plan.
Reining is onderdeel van Wagenborg en heeft vier Europese vestigingen. Veel van het internationale vervoer is de afgelopen jaren naar een vestiging in Hongarije verplaatst. Het werk zou daar goedkoper uitgevoerd kunnen worden. ,,Ze moeten nu stoppen met outsourcen. Anders moet er een stevig sociaal plan komen”, zegt Osinga.
De directie van Reining heeft eerder aangegeven met verlies te draaien. Maar de bonden denken dat het vooral om besparing op werk gaat. Er werken zestig mensen bij Reining Kolham.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties