De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Sportwoensdag, 20 oktober 2010

ONS verveelt zich tegen Workum, ONT vernedert Marum
Leeuwarden - De tussenronde in de Noordelijke districtsbeker heeft gisteravond geen echte verrassingen opgeleverd. ONS Sneek had geen enkele moeite met Workum, ONT walste over Marum heen, GSVV wist niet te stunten tegen Lycurgus. Alleen de uitschakeling van Berlikum door Joure was op voorhand wellicht niet verwacht.
ONS Sneek won thuis met 5-0 van vierdeklasser Workum. Mocht de hoofdklasser al rekenen op een lastige avond, dan wist het al na tien minuten dat de club voor de volgende ronde in de koker zou zitten. Toen stond het dankzij Chris de Wagt en Cutrick Gonzales (tweemaal) al 3-0 en werd het bekertreffen voor ONS-trainer Jan Vlap nog een hele bezoeking.
Vorig seizoen zat zijn broer Marco daar nog op de bank en dat het treffen nog interessant kunnen maken, maar een broedermoord zat er niet in. Diens opvolger Frans Molenaar koos ervoor om het ONS vooral door stug te verdedigen lastig te maken. ,,Het was een kansloze zaak voor Workum”, zei Vlap.
Na de 3-0 geloofde ONS het wel. ,,Dan sluipt er toch iets van gemakzucht in de groep. Het was voor mij als trainer een lange negentig minuten. Niks aan. Het hoort er allemaal bij natuurlijk, dat weet ik wel, maar ik had liever getraind vanavond. De mannen hebben vanavond op zestig procent gevoetbald.”
ONT haalde ook flink uit, het werd maar liefst 6-1 tegen Marum. De derdeklasse uit Opeinde had aan de Groningers die op hetzelfde niveau actief zijn geen lastige kluif. Toch was het na de eerste helft nog maar 1-1. ,,We speelden de eerste helft angstig. Dat had te maken met het puntverlies de laatste twee weken”, vond trainer Jan Mulder.
Na de pauze zocht ONT de aanval. ,,De tweede helft zetten we meer druk. Toen was het binnen twintig minuten 4-1.” Invaller Otto Kooi maakte het half dozijn treffers vol. ,,Op zich netjes, hier teken je voor”, zei Mulder. ,,We voetbalden weer zoals we in het begin van de competitie speelden. Al met al een aangename wedstrijd. Dit moeten we vasthouden.”
De uitslag tussen de twee derdeklassers Berlikum (A) en Joure (B) deed een spannend duel vermoeden. Joure (zaterdag) boekte een 2-3 zege, maar spannend was het volgens Berlikum-trainer Johan van Slooten niet. ,,We dachten dat we het wel even zouden doen, duidelijk onderschatting”, zei de coach. ,,En zij maakten de kansen, wij niet.”
Berlikum kwam wel tweemaal op voorsprong, maar zag Joure beide keren terugkomen in de wedstrijd. Een half uur voor tijd scoorde Marthijn de Bruijn de winnende treffer. Berlikum ging achterin nog wel een op een spelen, maar zonder resultaat. ,,Ze stonden goed. Een verdiende zege”, complimenteerde Van Slooten.
GSVV, acterend in de vierde klasse, nam het op tegen het Lycurgus dat een klasse hoger speelt. De ploeg uit Gerkesklooster wist het de Groningers wel lastig te maken, maar meer ook niet. Trainer Arnold van der Kooij van Lycurgus: ,,Je kon wel zien dat wij een stuk vaardiger zijn en meer goede voetballers in ons team hebben.”
De Leeuwarder trainer die vroeger als voetballer furore maakte bij Blauw Wit’34 en FVC, had toch complimenten voor de Friezen. ,,GSVV bood leuk tegenstand, het was een leuke wedstrijd. Wij speelden niet supergoed, maar we kregen wel wat meer kansen. En we hadden denk ik zeventig procent balbezit. Dat mag ook wel, want daar trainen we veel op”, aldus Van der Kooij.
Uitslagen: ONS Sneek - Workum 6-1, Berlikum - Joure 2-3, Lycurgus - GSVV 4-1, ONT - Marum 6-1, FC Meppel - SC Genemuiden 2 4-1, ACV 2 - VEV’67 3-2, SP Zweeloo - Rouveen 0-5.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties