De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Economiedinsdag, 23 november 2010

Achmea viert tweehonderdjarig bestaan in Achlum
Leeuwarden - Verzekeringsmaatschappij Achmea bestaat volgend jaar tweehonderd jaar en viert dat onder meer in Achlum. Op 28 mei houdt het bedrijf de Conventie van Achlum waarbij de toekomst van verzekeren voor Nederland centraal staat. Tijdens de jubileumdag, waar zo’n tweeduizend mensen op afkomen, komen prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven, de sport, het onderwijs en de zorg naar het dorp.
Het bedrijf viert het bestaan in Achlum, omdat daar de voorloper van de verzekeraar de onderlinge waarborgmaatschappij ‘Achlum’ is opgericht door Ulbe Piers Draisma. Zo verzekerden 39 boeren en notabelen in eerste instantie onderling hun bezit. Achmea houdt op 1 december een informatieavond in dorpshuis De Singel.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Verzekeringsconcern Achmea heeft ex-president Clinton uitgenodigd om op 28 mei in Achlum een speech te houden. Ik vraag mij serieus af wat de heer Clinton aan deskundigheid inzake de Nederlandse gezondheidszorg heeft toe te voegen. Vooral omdat het honorarium van de oud-president angstvallig geheim gehouden wordt. Wie op internet zoekt, vindt bedragen die liggen rond de 200.000 dollar (!). Dat is niet uit te leggen aan mensen die jaarlijks geconfronteerd worden met toenemende lasten inzake de gezondheidszorg. En alle slachtoffers die getroffen worden door de bezuinigingen in de zorg. Ik vind het een misplaatste publiciteitsstunt van Achmea.

Koos Nuninga, Zwolle - dinsdag, 5 april 2011


economie
Familieberichten
Advertenties