De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Economiedinsdag, 23 november 2010

Kamer van Koophandel in spanning over bestaan
Leeuwarden - Het voorstel van D66, GroenLinks en de VVD om de Kamer van Koophandel op te doeken, leidt volgens directeur Eric Jansen van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland tot onzekerheid binnen de instelling. ,,Het is best spannend hoe het debat in de Tweede Kamer vandaag zal verlopen. Politiek en publiciteit kunnen leiden tot onverwachte uitkomsten. Toch zal een uitslag van ‘het zal stoppen’ mij hogelijk verbazen.”
Het plan om de Kamer van Koophandel op te heffen, komt vanmiddag tijdens de begroting aan de orde. Het lijkt er op dat ook de PVV en het CDA in ieder geval het takenpakket van de KvK tegen het licht willen houden. Daarmee is er een meerderheid voor sanering van de organisatie. De Kamer van Koophandel kost het bedrijfsleven volgens de initiatiefnemers van het voorstel jaarlijks tweehonderd miljoen euro.
Nederlandse ondernemers zijn volgens de Jansen in meerderheid juist tevreden over het beleid van de Kamer van Koophandel. ,,In ieder geval tweederde van de bedrijven is zeer tevreden. Waar de drie partijen schermen met de hoge kosten voor het bedrijfsleven, valt dat in werkelijkheid heel erg mee. Voor de grootste groep van bedrijven, de eenmanszaken, is veertig euro per jaar aan afdracht een laag bedrag. Daarvoor hebben ze onder meer rechtszekerheid, informatie over branchegenoten uit het zakenregister en andere belangrijke informatie.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties