De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportvrijdag, 19 augustus 2011

Spanning is in fierljepland rekbaar begrip
IJlst - Zoals elk seizoen gaat het dit jaar in het fierljeppen vooral over de topklasse. Terecht, want zij zijn de beste ljeppers. Maar ze zorgen niet altijd voor de meeste spanning. Zéker niet in het jaarklassement, waarin Bart Helmholt een riante voorsprong heeft op de concurrentie. Het geldt ook voor de andere klassen, uitgezonderd de junioren. Vooral hun strijd was daarom gisteren in IJlst in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen bijzonder interessant.
Hans Ulco de Boer en Age Hulder zijn twee concurrenten bij de junioren, twee ljeppers van verschillende afdelingen ook. En ook twee smaakmakers in de klasse die qua wedstrijdspanning dit seizoen een hoge amusementswaarde kent. Zowel De Boer als Hulder kan het klassement bij de junioren nog winnen. ,,Het kan nog leuk worden, zaterdag in Grijpskerk bij de laatste klassementswedstrijd van het seizoen”, knikt De Boer.
De rest van het artikel leest u vandaag in het Friesch Dagblad. Nu, full-colour op handzaam tabloidformaat, te koop voor slechts 1,50 euro!

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties