De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportvrijdag, 19 augustus 2011

Kennisquiz

Sport Staalt Spieren, zo heette Harkemase Boys ooit
We hadden het als sportredactie kunnen weten: een kennisquiz over Harkemase Boys levert vele reacties op en alle inzenders hadden de antwoorden op de vijf vragen goed.
De naam van Harkemase Boys was in de beginjaren van de club nog ‘Sport Staalt Spieren’, oftewel SSS. Onder de huidige naam debuteerde de club vorig seizoen in de topklasse. Maar de positie waarop ze eindigde was teleurstellend. Het goede antwoord was plaats 10. Even opzoeken en klaar is Kees. Maar de echte kenners van de club, wisten die eindklassering vast nog wel uit het blote hoofd.
Voor de liefhebbers van een inkoppertje was de vraag over de tegenstander in de strijd om de KNVB beker een makkie: dat betreft uiteraard de amateurs van NEC.
De ploeg speelt dat duel onder leiding van trainer Wieb Rodenhuis. Harkemase Boys begint met dezelfde coach als waarmee ze eindigde. Slechts één zaterdagtopklasser heeft een nieuwe trainer: Capelle was het goede antwoord. Daar begint - zoals de winnaar terecht opmerkt - Ronald Klinkenberg aan zijn tweede termijn (eerder in 1991-1992). Wie ook nog wist hoe het clubblad van ‘Fryslâns derde profclub’ heet, was spekkoper: Fûgelkampnijs.
De winnaar van de 14e aflvering van de kennisquiz is Sybrand Grasdijk uit Harkema. Hij ontvangt het boek Amateurs in Oranje

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties