De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Regiowoensdag, 21 september 2011

Omroep-conflict SW-Fryslân nu toch opgelost
Sneek - De lokale omroepen SWF Lokaal (voorheen Bolsward, Wűnseradiel en Nijefurd) en Markant (Sneek en Wymbritseradiel) kunnen fuseren. De beide besturen zijn in hun geheel afgetreden. De gemeente Súdwest-Fryslân krijgt de regie over het zoeken naar vijf nieuwe bestuursleden.
In iedere gemeente geeft het Commissariaat voor de Media maar één uitzendlicentie voor een lokale omroep uit. Daarom moesten de lokale zenders van Bolsward, Wűnseradiel, Nijefurd, Wymbritseradiel en Sneek fuseren. Eerder al fuseerden A7FM (Bolsward en Wűnseradiel) en RTN (Nijefurd) tot SWF Lokaal. Fusie met Markant liep steeds spaak omdat er een conflict was over onder meer de verhouding van bestuursleden.
,,Wij zijn er blij mee dat het nu eindelijk zover is en we verder kunnen met elkaar”, aldus scheidend Markant-voorzitter Piet Hoogeveen. ,,We kunnen nu op naar de toekomst.”
SWF Lokaal heeft schoorvoetend het akkoord ondertekend. Aftredend bestuurslid Piet Sprik: ,,Wij wilden verder onder de naam SWF Lokaal. We hebben toch getekend, omdat de beslissing wie de licentie krijgt anders bij het Commissariaat voor de Media zou komen te liggen.”
Er liggen nu twee aanvragen, die beide worden ingetrokken. Volgens het akkoord krijgt de fusiezender een compleet nieuwe naam, en onder die naam wordt een nieuwe aanvraag ingediend. Hoogeveen: ,,Het is aan het nieuwe bestuur om te bepalen welke naam het wordt.”
Raadslid Sijmen Wybenga (VVD) nam het initiatief voor de bemiddelende rol van de gemeente in het conflict. ,,Mooi dat we nu met een schone lei kunnen beginnen. Er is te lang om de hete brij gedraaid, terwijl we het point of no return al achter ons hadden gelaten.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties