De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportmaandag, 26 september 2011

Aris leert in België van laatste lessen voorbereiding
Aalst/Arlon - Lasaulec Aris heeft de oefencampagne afgesloten met twee nederlagen in België. Op bezoek bij Okapi Aalstar (92-78) en Belgacom Luik (80-72) moest de Leeuwarder eredivisionist respectievelijk vrijdag en gisteren het hoofd buigen. Trainer Erik Braal denkt niettemin dat zijn ploeg klaar is voor de seizoensouverture tegen Leiden, zaterdag, al kent hij nog wel de nodige hoofdbrekens.
Punch viel al in het eerste oefenduel met Düsseldorf met een enkelblessure uit en de forward is nog niet hersteld. Omdat Braal in een eerder stadium ook belangrijke spelers als Calvin Chitwood en Manny Adako moest missen, heeft Aris nog niet in de sterkste samenstelling kunnen spelen. ,,Het is jammer dat we die gelegenheid niet hebben gehad, maar we zijn goed genoeg om te beginnen”, denkt Braal niettemin.
Vooral het in Europees verband actieve Aalst bleek vrijdag letterlijk en figuurlijk een maatje te groot, terwijl een slecht derde kwart Aris de kop kostte tegen middenmotor Luik. ,,We zijn afgestraft op kleine foutjes”, constateerde Braal. ,,Die details bepalen de wedstrijd en daarom was dit weekeinde een wijze les. Als we tijdens de competitie hoge ogen willen gooien, moeten we nog constanter worden.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties