De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportvrijdag, 18 november 2011

DaniŽl Knibbeler: eerst de Spelen, dan Lowlands
Op weg naar plaatsing voor de Olympische Spelen vormt de rentree op meerkamp zondag bij het NK clubteams een nieuwe stap voor Epke Zonderland. Maar dat geldt ůůk voor zijn coach DaniŽl Knibbeler (31). Een gesprek met Ďde man achter Epkeí.
Ineens was-ie daar, halverwege 2010: DaniŽl Knibbeler. Hij werd de nieuwe trainer van topturner Epke Zonderland. Juniorencoach van Turncentrum Sportstad Heerenveen, Ďopgezadeldí met de erfenis van voorganger Gerard Speerstra. Ga er maar aan staan: opvolger worden van een trainer die bijna twee decennia met Zonderland werkte en hem naar de top bracht.
Voor Knibbeler was het de grootste uitdaging van zijn nog korte trainersloopbaan, maar nu staat hem een zo mogelijk nog grotere uitdaging te wachten: na het mislukte WK moet Zonderland zich via de meerkamp plaatsen voor de Olympische Spelen van komend jaar. ,,Maar niemand hoeft zich zorgen te maken. Als Epke fysiek fit blijft, gaat hem dat lukken.Ē
Het hele verhaal lezen? Koop de papieren editie van vandaag! Voor 1,50 in de winkel! Het Friesch Dagblad verschijnt sinds vrijdag 13 mei op tabloidformaat.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties