De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Sportwoensdag, 7 december 2011

Sportquiz: Sven Kramer
Sven Kramer is weer helemaal terug op het ijs. Nadat de Friese schaatser vorig seizoen vanwege een blessure aan zich voorbij moest laten gaan, bewees hij vorig weekeinde bij de wereldbekerwedstrijden in Astana weer op de weg terug te zijn. Kramer schreef de 5000 meter op zijn naam door provinciegenoot en marathonschaatser Jorrit Bergsma in een onderling duel te verslaan.
Maar Kramer weet als geen ander dat de weg naar de top lang en moeilijk is. Afgelopen weekeinde leed hij op zijn thuisbaan in Heerenveen op de tien kilometer een nederlaag tegen diezelfde Bergsma. Maar daar raakte de viervoudig Europees en wereldkampioen inmiddels niet meer van in de war. Om zijn terugkeer te vieren gaat de sportquiz deze week over Sven Kramer.
Hoe heet de zus van Sven Kramer die inmiddels als schaatsster is gestopt?
Wat is het persoonlijk record van Kramer op de 500 meter?
Welke sport beoefent zijn vriendin, Naomi van As?
Kramer pakte vier keer de wereldtitel; welke Nederlandse schaatser was de laatste wereldkampioen voor hem?
Kramer is ook zeker niet een onverdienstelijk wielrenner. Welke Friese wielerklassieker schreef Kramer in 2008 op zijn naam?
Mail uw antwoorden (inclusief de adresgegevens) naar sport@frieschdagblad.nl, reageer via Twitter (@FD_sport) of Facebook.com/sportFD. De winnaar ontvangt een waardebon van 10 euro.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties