De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Regiowoensdag, 7 december 2011

Zware spits vanwege storm
Leeuwarden | Automobilisten hadden vanochtend last van een drukke ochtendspits door het slechte weer dat over het land raast. Rond negen uur stond er rond de 280 kilometer file, aldus de ANWB. Normaal gesproken staat in deze tijd van het jaar maximaal 150 tot 160 kilometer file in de ochtendspits.
Het KNMI waarschuwt dat vandaag aan de kust kans is op westerstorm met windkracht 9 en hagelbuien. Vooral in de middag en avond kan het heel hard waaien. Aan de kust, maar ook landinwaarts, kunnen zware windstoten voorkomen. Die kunnen aan de kust oplopen tot rond de honderd kilometer per uur. De ANWB verwacht een drukke avondspits. Mensen rijden bij slechte weersomstandigheden minder hard en ze houden meer afstand.
In het Noorden was vanochtend nog weinig van de storm te merken. Die wordt hier pas in de loop van de middag en avond verwacht. Vannacht zal de wind iets afnemen, maar morgenochtend komt de storm opnieuw opzetten. Voor het hele kustgebied wordt windkracht negen verwacht. In het Waddengebied zal het zelfs nog harder gaan waaien, daar zal enige tijd windkracht tien staan. Op vrijdag neemt de wind iets af, maar het weer zal nog steeds onstuimig zijn.

Sneldienst geschrapt

In verband met de voorzuitzichten schrapt rederij Doeksen vanmiddag en vanavond een aantal afvaarten van de sneldienst. Het gaat onder meer om de snelboot van half zes, van Harlingen naar Vlieland, en de afvaart van zeven uur in omgekeerde richting. Er vaart geen vervangende veerdienst. Rederij Wagenborg, die op Ameland en Schiermonnikoog vaart, laat het vaarschema ongewijzigd.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties