De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Regiowoensdag, 7 december 2011

Duidelijkheid over spoedhulp snel verwacht
Dokkum | Eind januari moet er duidelijkheid zijn over het eventuele behoud van de spoedopvang en de andere afdelingen van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Dit liet wethouder Sicco Boorsma van de gemeente Dongeradeel gisteren weten tijdens een commissievergadering.
Het college van B en W stelt voor om de acute 24 uurszorg van De Sionsberg te behouden in versoberde vorm. Het gaat dan om acute zorg in dag- en avonduren. Ze lobbyt daarvoor onder meer in Den Haag. Zo heeft het college een brief gestuurd naar het ministerie van Volksgezondheid. Die heeft gezegd mogelijk op werkbezoek te komen in Dokkum en te praten over de toekomst van het ziekenhuis.
De Sionsberg heeft zes maanden onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IZG) gestaan. Het ziekenhuis besloot eind november, in overeenstemming met de Inspectie, een aantal afdelingen te sluiten waaronder de spoedeisende hulp.
De bevolking en de politiek pleiten voor het behoud van de spoedeisende hulp. Inmiddels hebben meer dan vijfduizend mensen hun handtekening gezet onder een petitie die moet voorkomen dat De Sionsberg enkele afdelingen sluit.
Na het CDA in Dongeradeel hebben ook de kerken in Dokkum zich aangesloten bij het protest. Het ziekenhuis is vroeger mede door inzet van kerken en de bevolking opgericht. Het Interkerkelijk Platform Talma Sionsberg, waarbij veel kerken aangesloten zijn, roept de bevolking op tot protest.
De Sionsberg zegt de acties te waarderen, maar vindt het lastig in te schatten wat de invloed is.
Om de reorganisatie van het ziekenhuis in goede banen te leiden is Haijo Homan aangesteld. Hij wordt directeur verandermanagent. Homan komt van Schiermonnikoog. Hij werkt tot halverwege 2012 voor het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en gaat dan naar Dokkum.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties