De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Cultuurzaterdag, 31 december 2011

1500 theaterkaarten over toonbank bij De Harmonie
Leeuwarden | Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden heeft gisteren ongeveer 1500 kaarten verkocht. Het theater stuntte gisteren door bij aankoop van twee theaterkaarten het tweede kaartje gratis weg te geven.
De actie gold voor bijna alle 180 voorstellingen in de eerste helft van 2012. ,,De actie was een groot succes. Het was erg druk”, aldus Jelma Dekker van De Harmonie. Ze schat dat er vier- á vijfhonderd mensen zijn geweest. Vooral ‘s morgens stonden er lange rijen. ,,Op het drukste moment was er een wachttijd van anderhalf uur.”
De Harmonie had de actie op touw gezet om de kaartverkoop een impuls te geven. Net als veel andere theaters in Nederland kampt De Harmonie de laatste jaren met een terugloop. De Harmonie is het eerste theater in Nederland dat op deze manier probeert om de zalen alsnog vol te krijgen.

Zwaar weer

Het afgelopen halfjaar hadden de voorstellingen van De Harmonie gemiddeld een bezettingspercentage van 70 procent. Of dat percentage nu wordt overtroffen, kon Dekker gisteren nog niet zeggen.
De actie gold alleen voor verkoop aan de kassa. Hierdoor kwamen er vooral veel Leeuwarders naar De Harmonie. ,,Onder hen veel nieuwe bezoekers, mensen die hier voor het eerst binnen de deuren waren.”
De stunt in deze vorm was eenmalig, zegt Dekker. ,,Maar theaters verkeren in zwaar weer. Dat is bij De Harmonie niet anders. We zullen volgend jaar dan ook zeker met nieuwe acties komen.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties