De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Regiozaterdag, 31 december 2011

Dorpen komen in actie voor behoud buurtsuper Talant
Oosterzee | De sluiting van de buurtsupers van Talant in Oosterzee, Oppenhuizen en Wirdum lijkt nog niet helemaal definitief. Zowel in Oosterzee als Wirdum heeft zich een aantal kandidaten gemeld voor overname van de winkel daar. In Oppenhuizen is het dorpsbelang ook op zoek naar een ondernemer die de super daar wil overnemen. Secretaris Durk Hoekstra van doarspbelang Top en Twel:,,We hebben mensen in het dorp benaderd, Talant en het UWV, noem maar op. We hebben gehoord dat er misschien al een gegadigde is, maar meer weten we nu nog niet.”
De winkels in de drie dorpen worden nu gerund door Talant. De zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking maakte bekend de supers eind februari te willen sluiten omdat deze niet rendabel meer zouden zijn. De winkels worden gerund met cliënten van Talant.
Voorzitter Harry Brinksma van plaatselijk belang Oosterzee weet dat een van de twee gegadigden daar de super - nadat Talant ermee ophoudt - wil blijven runnen met mensen met een beperking. ,,Wij wachten af hoe de gesprekken van deze kandidaten met Talant verlopen. Mochten die op niets uitlopen, dan gaan we de dorpsbewoners vragen wat die met de winkel willen. Zo’n voorziening geeft cachet aan een dorp.”
In Wirdum is onlangs een actiecomité opgezet. Een van die acties die het comité onderneemt is de oprichting van een stichting die een nieuwe ondernemer financieel kan steunen bij het overnemen van de winkel. De stichting gaat fondsen werven die kunnen worden omgezet in een renteloze lening aan de ondernemer.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties