De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportdonderdag, 12 januari 2012

‘Hongerig’ talent Heerenveen doet Leverkusen das om

Albufeira | Heerenveen heeft gisteren de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in het Portugese Albufeira met 4-2 gewonnen van Bayer Leverkusen. In het stadion van FC Ferreira, de hekkensluiter van de Portugese competitie, waren het de jonkies van Heerenveen die de Duitse Champions League-deelnemer over de knie legden.

Door Yme Gietema
Hakim Ziyech luisterde zijn officieuze debuut op door na negen minuten op fraaie wijze de openingstreffer voor zijn rekening te nemen, 1-0. Tien minuten later ging Arnold Kruiswijk met een te korte terugspeelbal opzichtig in de fout, waardoor Zwitsers international Eren Derdiyok voor de 1-1 ruststand kon tekenen.
In de rust bracht assistent-trainer Henk Herder, die bij afwezigheid van hoofdtrainer Ron Jans de honneurs waarnam, acht nieuwe krachten in. Na ruim een uur spelen kwam Heerenveen op achterstand toen aanvaller Karim Bellarbi succesvol was voor de Duitsers, die afgelopen zondag nog met 3-1 verloren van RKC Waalwijk. Drie minuten later kopte Ramon Zomer Heerenveen alweer langszij de nummer zes van de Bundesliga, 2-2.
Hierna kwam Heerenveen een paar keer gevaarlijk door via de snelle invallers Arsenio Valpoort en Luciano Slagveer. In de tachtigste minuut bleef het niet alleen bij dreiging. Slagveer bekroonde zijn invalbeurt door Heerenveens derde treffer op zijn naam te schrijven. De 18-jarige spits van de A1 maakte als klap op de vuurpijl ook nog de 4-2 voor de Friezen.
Herder prees de instelling van zijn spelers. ,,We speelden erg gretig en gedreven.” Het feit dat drie van de vier doelpunten gemaakt werden door ‘jochies’ van zeventien en achttien was opvallend. ,,Maar de jeugd kan niet zonder de ervaring. Het was een goede mix zo. Het is voor die jongens natuurlijk een fantastische ervaring. Dat ze ook nog eens meteen doelpunten gaan scoren, is prima”, aldus Herder.
Matchwinner Slagveer zei weinig zenuwen te hebben gehad. ,,Ik heb vorig jaar ook al een trainingskamp meegemaakt, dus het was niet allemaal nieuw voor me.” De jongeling wilde vooral genieten van de wedstrijd. ,,Ik wilde lekker spelen. Die twee doelpunten waren mooi meegenomen.” Slagveer hoopt de lijn door te trekken naar de tweede seizoenshelft. ,,Ik hoop mijn debuut te kunnen maken. Dat zou mooi zijn.”
Heerenveen moest het stellen zonder de lichtgeblesseerden Luciano Narsingh, Gerald Sibon en Brian Vandenbussche. Ook Pele van Anholt en keeper René Oosterhof konden door verschillende pijntjes geen speelminuten maken. Zaterdag speelt Heerenveen de tweede en laatste oefenwedstrijd. Tegenstander is de Duitse club Hannover 96. Bij Heerenveen zit Jans, wiens moeder vandaag wordt gecremeerd, dan weer op de bank.
Heerenveen - Bayer Leverkusen 4-2 (1-1). Hakim Ziyech 1-0, 19. Eren Derdyiok 1-1, 62. Karim Bellarbi 1-2, 65. Ramon Zomer 2-2, 80. Luciano Slagveer 3-2. 87. Slagveer 4-2.
Opstelling eerste helft: Steppe; Janmaat, Gouweleeuw, Kruiswijk en Breuer; Elm, Svec en Roorda; Ziyech, Dost en Van la Parra. Opstelling tweede helft: Steppe; Schmidt, Breuer, Zomer een Resek; Kums, Kainz en Djuricic; Slagveer, Valpoort, Van La Parra.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties