De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportzaterdag, 31 maart 2012

Heerenveen zint op eerste zege in Groningen sinds 2008
Ernst Slagter
Als sc Heerenveen nog stiekem uitzicht wil houden op een plaatsbewijs voor de Champions League, zal er vanavond in de Euroborg afgerekend moeten worden met FC Groningen. In de derby van het Noorden azen de manschappen van trainer Ron Jans op de eerste uitzege sinds eind 2008.
Destijds zat het venijn ’m behoorlijk in de staart, zoals dat zo fraai heet in voetbaljargon. Dankzij een vroege benutte strafschop van Danijel Pranjic en een treffer van Arnór Smárasson, met de gelijkmaker van Gonzalo Garcia tussendoor, leek Heerenveen al op een overwinning in Groningen af te stevenen. In blessuretijd trok Andreas Granqvist de stand echter weer gelijk, maar in de absolute slotseconden was het laatste woord voor Paulo Henrique (2-3).
In de twee krachtmetingen daarop trok Groningen telkens aan het langste eind, twee jaar terug met 2-0 en vorig seizoen met 1-0. De ploeg van trainer Pieter Huistra lag sinds de ingebruikname van de Euroborg niet zo onder vuur als dit seizoen, maar daar heeft zijn collega Jans geen boodschap aan. ,,Ik denk dat Groningen...
De rest van het verhaal leest u in de zaterdageditie van het Friesch Dagblad, op handzaam tabloidformaat en volledig in kleur.
Of kijk online: www.deibled.nl, voor de E-paper.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties