De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportdonderdag, 10 mei 2012

Zwaagwesteinde haalt het zondagteam uit competitie
De Westereen | Een groter contrast is nauwelijks denkbaar. In de week dat het eerste eltal van de zaterdagafdeling van Zwaagwesteinde in het thuisduel tegen GSVV het kampioenschap kan binnenhalen in de vierde klasse A, is het bestuur van de club genoodzaakt om na 81 jaar het eerste elftal van de zondagafdeling, dat speelt in de derde klasse A, met ingang van volgend seizoen uit de competitie te halen. Dat ingrijpende besluit heeft het bestuur van de ‘Readjes’ maandagavond moeten nemen.
De club is er na maandenlange pogingen niet in geslaagd voor volgend seizoen een selectie van voldoende omvang en kwaliteit (veertien veldspelers en twee doelmannen) op de been te brengen, om volgend seizoen in de derde klasse A uit te kunnen komen. Daardoor zag het bestuur geen andere mogelijkheid meer. Het is in Noord-Nederland een trend geworden, zo heeft de KNVB bevestigd, dat het zondagvoetbal op z’n retour is.
De oorzaak daarvan is het stapgedrag van de jeugd. Er is een trend ontstaan dat de jeugd voor het zaterdagvoetbal kiest, vanwege het uitgaan op diezelfde avond. Het is niet een keuze die, zoals in het verleden, is ingegeven door geloofsovertuiging. Daardoor was de aanwas van jeugd van binnen de eigen vereniging minimaal. Daarmee komt een einde aan de roemruchte zondagafdeling die tot het begin van de tachtiger jaren op het hoogste niveau acteerde (eerste klasse). Aan het begin van dit millennium acteerde de club nog vier seizoenen op het op één na hoogste niveau, de eerste klasse F.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Geachte redactie,Wil graag ingaan zo afd uit de
competitie.Het stap gedrag dat wordt genoemd is helaas niet de enige reden. , Bestuurlijk zat het niet goed bij de v v z,.Mocht er van uw kant interesse zijn voor brede informatie bent u van harte uitgenodigd.
Ben ook bereid naar de redactie te komen.
Wie ben ik,lid van de v v zwaagwesteinde zelf TC lid van de zondagcommissie geweest.weet dus heel goed waar ik over praat.Ben niet vooringenomen objectief in de benadering problemen Inafwachting van uw antw.verblijf ik met vr,groet L.C kooistra

L.C.Kooistra, BUITENPOST - vrijdag, 11 mei 2012


sport
Familieberichten
Advertenties