De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Regiowoensdag, 23 mei 2012

Nieuwe plannen Appelscha
Appelscha | Noordelijke ondernemers hebben plannen voor nieuwe activiteiten voor dagrecreatie in Appelscha. De gemeente Ooststellingwerf heeft om die reden een strategische grondaankoop gedaan. Voor twee miljoen euro is er een boerderij met 28 hectare boerenland aangekocht. De gemeenteraad is gisteravond na een besloten vergadering akkoord gegaan.
Wat de plannen precies inhouden, kan wethouder Jan Henk Veenhouwer nog niet zeggen. ,,De ondernemers willen nog niet met naam worden genoemd.” Het gaat in elk geval om dagrecreatie die past bij de omgeving. ,,Het soort dagrecreatie? Avontuurlijk, aangenaam, passend bij Appelscha.”
De aangekochte grond ligt achter golfbaan de Hildenberg en camping De Roggeberg, vlakbij Appelscha. Het terrein valt buiten de strenge regels voor Natura2000 en de bestemming is al recreatief.
Anno 2012 zijn strategische grondaankopen zeldzaam geworden bij gemeenten. De ene na de andere gemeente neemt in de begroting de verliezen op rente van onverkoopbare grond. ,,Maar wij zitten hier met een andere situatie. De landbouwer stopt en de grond is maar één keer te koop.” Veenhouwer benadrukt dat de gemeente geen projectontwikkelaar is. ,,We kopen deze grond om weer door te verkopen.”
De uitbreiding van het toeristische gebied bij de Hildenberg betekent niet dat de plannen daar concurrerend zijn met de plannen aan de Boerestreek in het centrum van Appelscha, benadrukt Veenhouwer. ,,Het is en-en, geen en-of.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties