De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportwoensdag, 23 mei 2012

Bouwmeester verliest terrein in strijd om olympisch ticket
Medemblik | Roelof Bouwmeester uit Warten is in de strijd om een olympisch zeilticket in de Laserklasse verder achterop geraakt bij zijn rivaal Rutger van Schaardenburg. De 24-jarige Hagenaar kwam op de eerste dag van de beslissende Delta Lloyd Regatta op het IJsselmeer bij Medemblik twee keer als eerste binnen. In de derde dagrace eindigde hij als tiende. Bouwmeester won de derde race. Hij eindigde eerder op de dag als vierde en zeventiende. In het klassement na de eerste dag bezet de 27-jarige Fries de vijfde positie, op tien punten van koploper Van Schaardenburg.
Bouwmeester is door een polsblessure niet helemaal fit. Hij moet zaterdag in het eindklassement minimaal dertien plaatsen hoger uitkomen dan Van Schaardenburg om nog in aanmerking te kunnen komen voor het olympische ticket. Alleen een eindklassering in de top twee telt mee voor dit samengestelde duo-klassement.
Bouwmeester was blij dat de eerste serie wedstrijden erop zat. ,,Het was niet mijn beste dag. Een bandje boven mijn pols is kapot, daarnaast heb ik nog een geïrriteerde pees. Ik mag starten, maar echt verstandig is het niet. Het is geen excuus, maar optimaal is het allemaal niet voor me. Opgeven doe ik niet. De strijd loopt nog en dan is zo’n zege in de derde race best lekker.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties