De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportmaandag, 15 oktober 2012

Marknesse heeft zijn eigen ‘staafincident’
Marknesse - Het ‘staafincident’ zal voor altijd onlosmakelijk verbonden zijn aan de wedstrijd van Ajax tegen Austria Wien, op 27 september 1989 in sta-dion De Meer in Amsterdam. Doelman Franz Wohlfart van de Oostenrijkers werd in zijn rug getroffen door een ijzeren staaf, die vanuit het publiek op het veld werd gegooid. Na dit weekeinde kent het staafincident ook zijn kleinere uitvoering, te weten in Marknesse. Met een hoofdrol voor een Friese scheidsrechter.
Zaterdagmiddag stond de polderderby tussen SVM uit Marknesse en Ens op het programma. Na een klein kwartiertje voetballen verdween een inzet van een speler van de thuisploeg in het zijnet, waarbij een ijzeren staaf in de kruising van het doel losraakte.
,,Ik heb het spel stilgelegd en ben naar de bank van de thuisploeg gelopen om te vragen of ze het wilden repareren”, vertelde scheidsrechter Martin de Jager (23) uit Sint Nicolaasga. Verdediger Joost Maaskant van Ens dacht er het zijne van en hielp een handje. Hij trok de staaf los van het doel en legde deze buiten de lijnen neer. Gevolg: een rode kaart.
,,Spelregeltechnisch staat voor het vernielen van wedstrijdmateriaal een rode kaart, dus ik kon niet anders”, oordeelde De Jager, die nu woonachtig is in Hoofddorp. ,,Natuurlijk is het hard, maar als het volgende week weer gebeurt dan trek ik weer rood.”
,,Onvoorstelbaar”, reageerde Ens-trainer Henk Posthuma. ,,We zijn ontzettend benadeeld. Het doel was al kapot, dus van vernieling was geen sprake. Het is voor Joost ontzettend sneu dat hij volgende week het bekerduel tegen Urk mist. Hoewel we zaterdag nog wel een punt pakten (1-1), zit het me erg dwars.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties