De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Geloof & Kerkmaandag, 19 november 2012

Paus Benedictus: wereld vergaat niet op 21-12-12
Vaticaanstad | Paus Benedictus XVI heeft gisteren christenen opgeroepen geen geloof te hechten aan waarschuwingen van doemdenkers dat de wereld zal vergaan op 21 december 2012. Diverse films promoten het idee dat volgens een oude kalender van de Maya-indianen de laatste dag valt op 21-12-12.
Benedictus zei tijdens het wekelijkse angelusgebed vanuit het raam van zijn paleis dat Jezus ,,niet het einde van de wereld beschrijft en dat wanneer hij apocalyptische beelden schetst, dat niet doet als profeet”. Naar verwachting zullen negentigduizend mensen op 21 december een grote manifestatie bijwonen in Guatemala-Stad. Veel reisorganisaties proberen een slaatje te slaan uit dit idee van de doemdag. Veel Maya-indianen zijn boos op hun regering en de toerismebureaus, omdat ze deze mythe bewust in stand zouden houden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 2


Reacties:

De link is: http://www.youtube.com/watch?v=9ufWklydk3U

M.H. Heijltjes , Timisoara - dinsdag, 20 november 2012


Toch knap dat het Vatikaan dit een maand vooruit kan 'voorspellen'. Na alles wat ik over de Maia's gelezen en gehoord heb ben ik niet tot de conclusie gekomen dat de aarde, laat staan de wereld vergaat. Dat er dingen gebeuren die het bestaande leven op deze aarde in ernstige mate verstoren cq chaos veroorzaken is een cunclusie die ik er wel uit zou willen trekken. Mij lijkt dat de tijd van de 'Openbaring' wel is aangebroken, mede dank zij de persvrijheid en internet. Lezers die hierin geinteresseerd zijn zou ik willen verwijzen naar de lezingen van Ian Xel Lungold over de 'MayanCalender'(Nederlands ondertiteld 90 min.)De onderzoeker is in 2005 overleden. Ik wens U en de lezers veel kijkgenot.

M.H. Heijltjes , Timisoara (RO) - dinsdag, 20 november 2012


Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties