De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportmaandag, 19 november 2012

SCO moet nog wennen aan spelen als favoriet
Bram Buruma
Wolvega | SCO wil terug naar de hoofdklasse en liefst zo snel mogelijk. Het betekent wel dat andere ploegen er extra op gebrand zijn om de korfballers uit Oldeholtpade te verslaan. De selectie van coach Hillebrand Diever moest zaterdagavond in Wolvega nog wennen aan die rol als favoriet in de overgangsklssse B. De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen won SCO met 17-15, maar Drachten maakte het de thuisploeg tot in de laatste minuten moeilijk.
De streekderby bleef onnodig lang spannend, vond SCO-aanvoerder Wolter Achttien. ,,Misschien was het de druk van het moeten winnen en maakten wij het onszelf daardoor moeilijk. Het was de eerste thuiswedstrijd en we hebben een jonge groep spelers die nu allemaal heel graag een stap willen maken.
SCO begon de tweede wedstrijd van dit seizoen goed en stond bijna de hele wedstrijd op voorsprong. Door de gretigheid verslikten de thuisspelers zich steeds vaker als Drachten echt aandrong. De gasten wisten zo tot halverwege de tweede helft steeds weer langszij te komen en namen zelfs een voorsprong.
Het was de tweede wedstrijd van deze prille zaalcompetitie dat Drachten tot de laatste minuten misschien niet kreeg waar de ploeg recht op had. Bij de start van de competitie moesten de groenhemden de punten in een spannende slotfase delen met KIOS. In het duel met SCO bleef het tot 15-15 spannend, maar Drachten haakte in de laatste vier minuten af. Bij SCO liet Henk Jan Bakker zien dat hij goed op weg terug is na een meniscusoperatie en hij maakte met twee treffers op rij het verschil.
De bezoekers hadden recht op minimaal n punt, vond coach Jan Tuttel. De coach was vooral tevreden over de manier waarop Drachten meteen na rust de 9-7 achterstand wegwerkte.
Drachten kon een kleine voorsprong in de tweede helft niet lang genoeg vasthouden en Tuttel zag dat als het beslissende moment van de wedstrijd. ,,It wie oant dat momint in wedstriid mei twa gelykweardige ploegen en dan is it belangryk dat je drekst nei de rst op foarsprong komme. Dat slagge s, mar wy hienen dy foarsprong krekt wat langer fst hlde moatten.

Tevreden

Hillebrand Diever was blij met de tweede overwinning van SCO en de coach was vooral tevreden over de manier waarop die tot stand kwam. ,,Het willen winnen gaf bij ons de doorslag en dat is positief. Maar we hebben nu ook gezien dat het tegen ons kan werken als we te gretig zijn. Die valkuil moeten we de komende wedstrijden zien te ontwijken.
Diever wil voorkomen dat het moeten presteren ten koste gaat van creativiteit in spel. De coach keek daarom vooral naar de leermomenten. ,,Wij zijn er nog lang niet, maar we kunnen met deze manier van spelen elke week wel een paar stappen zetten. Deze groep kan en moet leren van elke wedstrijd om zichzelf te verbeteren. Dat is voor ons nu belangrijk .
Inge Delfsma heeft voor SCO de bal en houdt Sanne Doornbos van Drachten op afstand. Foto: Bram Buruma
We zijn er nog lang niet, maar we kunnen met deze manier van spelen elke week wel een paar stappen zetten

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties