De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportmaandag, 19 november 2012

LDODK dwingt respect af, ondanks verlies
Leeuwarden | De tweede wedstrijd in de Korfbal League heeft LDODK zaterdag geen punten opgeleverd. Een week na de verrassende overwinning voor eigen publiek op Blauw Wit Amsterdam was de ploeg uit Gorredijk een maatje te klein voor titelkandidaat PKC en verloor in Papendrecht met 29-21.
Toch dwong LDODK ook in de tweede wedstrijd respect af. Er was vooral waardering voor de manier waarop de debutant opnieuw van zich deed spreken op het hoogste niveau. ,,Wy krigen nei ôfrin de kompliminten fan PKC. Dêr keapje wy fansels neat foar en it smyt gjin punten op, mar it is wol goed om te hearren”, wist André Zwart, die in Papendrecht acht treffers van LDODK voor zijn rekening nam.
Zwart wist dat het resultaat in de eerste beide wedstrijden vooral goed was voor de moraal binnen de groep. Dat het al in de eerste wedstrijd lukte om punten te pakken, versterkte bij LDODK het zelfvertrouwen, wist Zwart. ,,Wy geane der no dan ek net fan út dat de earste oerwinning in útsjitter west hat.”
LDODK was volgens Zwart ook in het duel met PKC niet kansloos. De thuisploeg opende sterk en liep snel uit naar een 4-1 voorsprong, maar LDODK knokte zich dapper terug naar 5-5. Na de rust (14-10) konden de Friezen zelfs nog een versnelling hoger schakelen en kwamen ze terug tot 14-13.
LDODK had nu, in tegenstelling tot een week eerder tegen de Amsterdammers, te veel kansen nodig om te scoren. Volgens André Zwart gaf de uiteindelijke 29-21 overwinning van PKC toch niet de juiste verhouding aan tussen beide ploegen.
,,As team hawwe wy in goede prestaasje delsetten en op ‘e nij sjenlitten dat wy der klear foar binne om dit nivo te heljen. Dat sil net drekst alle wedstriden al slagje en wy wienen der ek net fan útgien dat wy samar PKC ferslaan soenen. Mar de kompetysje is noch lang en miskien dat in thúswedstriid ús straks krekt wol wer dat ekstra jaan kin om punten te pakken”, zei Zwart.
Ondanks de nederlaag tegen PKC was ook coach Jan Sjoerd Pool toch tevreden over wat zijn selectie liet zien in Papendrecht en in de eerste helft met een treffer van Marjon Visser zelfs brutaal een 7-8 voorsprong nam. ,,Wy ha ús op ‘e nij sjenlitten en dêr giet it no earst foaral om.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties