De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportmaandag, 19 november 2012

Leeuwarder Zwaluwen lijkt nauwelijks nog te stoppen
Leeuwarden | Na een stroeve start van het seizoen heeft Leeuwarder Zwaluwen de smaak inmiddels behoorlijk te pakken in de tweede klasse I. In de jacht op de koppositie en een terugkeer in de eerste klasse bond de ploeg van trainer Mark Bosma al zeven tegenstanders achtereen aan de zegekar. Ook promovendus Waterpoort Boys moest er zaterdag aan geloven (6-0).
Eigenlijk hoefde hij niet eens zo veel te doen, vond Mark Kleefstra zelf. De aanvoerder van Zwaluwen kreeg zijn veertiende en vijftiende treffer van het seizoen op een presenteerblaadje aangeboden van zijn ploegmaats en haalde zich geen illusies in zijn hoofd. ,,Die had ik er zelfs in kunnen pissen”, was zijn ontnuchterende commentaar.
Toch ging Kleefstra daarmee voorbij aan zijn rol van aanvalsleider, die hij negentig minuten lang met verve vervulde. Kleefstra werd aan het begin van het seizoen door de nieuwe trainer Bosma van het middenveld naar de spitspositie gedirigeerd en mede daardoor was zijn doelpuntenmoyenne nog nooit zo hoog als nu.
Daarbij fungeert Kleefstra als een beresterk aanspeelpunt en met de vlotte Stefan Brouwer en Gilian Dijkstra naast zich, waren dat de belangrijkste ingrediënten voor de klinkende zege ...
Het hele verhaal leest u in de papieren editie van het Friesch Dagblad, op handzaam tabloidformaat én volledig in kleur te koop voor slechts 1,50 euro. Kijk voor abonnementen elders op deze site of surf naar www.deibled.nl voor de e-paper

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties