De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportmaandag, 19 november 2012

ONB maakt einde aan fraaie reeks van Frisia

ONB maakte gistermiddag een einde aan de reeks van zes overwinningen op een rij van LAC Frisia 1883. Op De Fennen wonnen de Drachtsters het debutantenbal in de eerste klasse F verdiend met 2-0.

Drachten | Sinds 30 september, toen Frisia op eigen veld met 4-2 afrekende met GVAV-Rapiditas, hing er over de Leeuwarder lakskúntsjes een zweem van onoverwinnelijkheid. Dat die in de duels met Velocitas 1897 (0-3), Achilles 1894 (1-0), Bergum (0-2), Steenwijk (1-2) en Annen (4-1) in stand bleef was een niet voorziene, maar een op eigen kracht afgedwongen meevaller. ,,We zaten in een flow en dan groeit het vertrouwen”, keek Frisia-trainer Jaap de Jong op de voorbije droomweken terug.
Dat Op Nij Begoun de Frisianen uit de droom liet ontwaken lag gezien de lage positie op de ranglijst van de Drachtsters niet direct voor de hand, ofschoon de Leeuwarders zich vooraf niets hadden verbeeld. De Jong: ,,We zijn geen topploeg. De doelstelling is handhaven en met twintig punten zijn we een mooi eind op weg naar de benodigde 34. Maar iedereen is er zich van bewust dat we er nog lang niet zijn.”
De clash tussen de (van oudsher) arbeidsclub ONB en de (idem dito) notabelenclub Frisia verkeerde een uur lang in een nauwelijks te doorbreken impasse. Tegenover het 3-4-3 van ONB posteerde Frisia het klassieke ...
Het hele verhaal leest u in de papieren editie van het Friesch Dagblad, op handzaam tabloidformaat én volledig in kleur te koop voor slechts 1,50 euro. Kijk voor abonnementen elders op deze site of surf naar www.deibled.nl voor de e-paper

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties