De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Sportmaandag, 19 november 2012

Hopelijk komt er door dit succes weer wat vaker darts op de tv
Raymond van Barneveld won gisteravond in de finale van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton van Michael van Gerwen na een spannend Nederlands onderonsje. Het icoon van het vaderlandse darten was met 16-14 te sterk voor de jonge landgenoot. Is het ooit zo populaire darten bezig aan een comeback?
Jan Vincent van Zuiden, verslaggever Omrop Fryslân:
,,Toen Van Barneveld in 1998 de Embassy (nu Lakeside, red.) won, was er een nieuwe hype geboren. Het darten kwam erg vaak op televisie, maar de afgelopen jaren was dat niet het geval. Ik had verwacht dat Van Gerwen zou winnen. Hij gooit werelds momenteel, maar ‘Barney’ is met zijn wereldwijde ervaring natuurlijk ook niet de minste. Ik vind darten een spannende sport, vooral omdat er mentaal veel van de spelers gevraagd wordt. Ik gooi zelf ook graag een pijltje en zeker in de wintermaanden volg ik nadrukkelijk de prestaties van de Nederlanders.”
Bauke de Boer, darter bij ’t Ouwe Vat uit Sneek, tevens bestuurslid bij Friese Darts Bond:
,,Het gaat mij er vooral om dat een Nederlandse finale goed is voor de populariteit van het darten. Het niveau op het toernooi was erg hoog. Het toernooi in Wolverhampton heeft wel aanzien, omdat het de PDC en BDO bijeenbrengt. Die dartbonden zie je anders eigenlijk nooit samen. Van Gerwen was qua gemiddelde echt heel goed bezig. Vooraf dacht ik dat hij Van Barneveld zou verslaan. De (media)aandacht voor het darten is minder geworden. Dat is ook de reden waarom ik de finale via internet heb gevolgd. Op televisie werd het namelijk niet live uitgezonden. ”
Rick Hofstra, darter uit Sneek, oud-deelnemer Lakeside:
,,Ik merk dat het een hoop scheelt als darttoernooien op televisie komen. Hopelijk zijn de kijkcijfers van deze Grand Slam goed, zodat we meer toernooien op tv gaan zien. Ik denk dat de prestaties van de Nederlanders hier wel een steentje aan bij kunnen dragen. Op Nederlandse rankingtoernooien waren er in de tijd dat Barney écht top was, zo’n zeshonderd man. Nu zijn dat er krap tweehonderd. Ik heb het idee dat Van Barneveld op de weg terug is naar de top. Hij heeft de afgelopen jaren weinig toernooien gewonnen. Het WK is natuurlijk het hoogtepunt, maar dit toernooi telt ook hoor. Zeker met die 100.000 pond in je portemonnee, haha.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties