De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Economievrijdag, 23 november 2012

Nieuwe eiwitbronnen op menu bij Stenden
Leeuwarden | Meelwormen, rivierkreeftjes, magen en kwallen. Allemaal vol met dierlijke eiwitten, maar bij de meeste mensen zal dit niet direct worden gekoppeld aan culinaire hoogstandjes. Komende dinsdag wil topkok Albert Kooy in het Stenden University Hotel in Leeuwarden mensen verleiden met een Diner van de Toekomst.
Tijdens het vijfgangendiner vertellen de kok en vijf deskundigen waarom de voedselvoorziening de komende decennia zal moeten veranderen. Door opkomende economieŽn zoals in AziŽ zal vlees en vis wereldwijd schaarser worden en duurder. ,,Want waar halen we over dertig jaar onze eiwitten vandaan?Ē, stelt betrokkene Michiel Hulshof. Het diner wordt georganiseerd door Tertium, een samenwerkingsverband van journalisten en programmamakers als onderdeel van de wetenschapsmaand Shaking Science.
De deskundigen presenteren allemaal mogelijke oplossingen voor de schaarste aan hoogwaardige eiwitten. Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Insectenkwekers Marian Peters zal insecten presenteren als nieuwe bron. Deskundigen van de universiteit in Wageningen kijken naar de mogelijkheden van vis en kweekvlees. Kok Albert Kooy verwerkt in de gerechten delen van dieren die nu niet worden gebruikt en lokale groentes.
Kaarten moeten vooraf worden besteld en kosten 35 euro (inclusief vijfgangendiner, bijpassende wijnen en lezingen) en zijn verkrijgbaar via www.tertium.nl. Aanvang 18.00 uur aan Rengerslaan 8 in Leeuwarden.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties