De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Geloof & Kerkvrijdag, 23 november 2012

Gereformeerd Kampen: twee kerkgebouwen dicht
Kampen | De Gereformeerde Kerk van Kampen wil mogelijk twee van de drie kerkgebouwen in Kampen sluiten. Het ledenaantal (nu 2700) van de gemeente loopt al jaren terug en daar wil men op anticiperen.
Onder de titel ‘Afslanken om te groeien’ presenteerde voorzitter Jelle Sijbesma maandag voorstellen die zijn uitgewerkt. De Gereformeerde Kerk kent drie kerkgebouwen: de Burgwalkerk in de binnenstad, de Westerkerk in Brunnepe en de Open Hof samen met de Hervormde Gemeente in Kampen-west.
Belangrijk punt in het hele verhaal is wel dat de gereformeerden het liefst samen met de Hervormde Gemeente Kampen willen zoeken ,,naar een gezamenlijke oplossing voor de kerkgebouwen’’. Sijbesma: ,,We hebben sowieso als einddatum 31 december 2015 gezet. Dan moeten de kerken uiterlijk in de verkoop zijn.’’ De kerkenraad meent dat het pijnlijke besluit genomen moet worden ,,om eindelijk eens af te zijn van het praten over geld en wat wel en niet kan. We willen ons weer richten op waar het echt om gaat. Het doel van kerk zijn in de wereld en getuigen van het geloof en van het verhaal van God.’’

Commentaar

,,We zijn als moderamen op de hoogte van het kerksluitingproces in Leeuwarden. We hechten veel waarde aan de zorgvuldigheid van te nemen stappen’’, aldus Sijbesma. ‘Mensen gaan voor stenen’, aldus de algemene kerkenraad. Leden kunnen nu commentaar geven op de plannen. Eind januari wil de algemene kerkenraad verdere besluiten nemen. ,,Maar welke kerken dichtgaan is een besluit voor veel later”, aldus AK-voorzitter Sijbesma.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties