De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Economiemaandag, 11 februari 2013

Sijtsma Groep uit Zweins wordt failliet verklaard
Leeuwarden | Beton- en gevelbedrijf de Sijtsma Groep uit Zweins wordt morgen zeer waarschijnlijk failliet verklaard. Het bedrijf is in de problemen gekomen door de malaise in de bouw. Bij het bedrijf in Zweins werken 95 mensen. Vanuit Surhuisterveen zijn vijftien werknemers dagelijks voor dochterbedrijf Jagersma aan de slag met gevel- en voegwerk.
De werknemers van het bedrijf zijn voor het weekeinde op de hoogte gebracht van de faillissementsaanvraag. Naar verwachting spreekt de rechtbank in Leeuwarden morgen het bankroet uit. Het is nog onduidelijk of er mogelijkheden zijn voor een (gedeeltelijke) doorstart.
De Sijtsma Groep begon in 1978 in Franeker toen de vader van huidig mede-eigenaar Hendrik Sijtsma met een emmer, spons en ladder startte in het schoonmaakwerk.
Vorig jaar presenteerde het bedrijf een nieuwe manier van gevelreiniging. Met sponsstralen kan efficiŽnter worden gewerkt waarbij er minder afval overblijft. De methode werkt stofvrij en de sponsjes van een halve centimeter kunnen vijftien tot twintig keer worden gebruikt.
Vooral in de noordelijke helft van het land wordt voor coŲperaties, aannemers, overheden, vastgoedbeheerders en particulieren onderhoud verricht aan gevels en betonnen werken. In woningen zitten de meeste opdrachten, maar ook aquaducten, tunnels, rijksmonumenten en schepen worden gerenoveerd.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties