De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Regiomaandag, 11 februari 2013

Gemeente zaait verwarring rond toekomst Aris
Leeuwarden | De toekomst van basketbalclub Aris in Leeuwarden wordt door de gemeente negatiever afgeschilderd dan die is. Dat stelt manager en woordvoerder Gert Schurer van de profbasketballers.
In een brief aan de raad stelt wethouder Ekhart dat het bestuur van Aris nog een laatste poging doet om een verzekeringsmaatschappij binnen te halen als sponsor. Mocht dat niet lukken, dan overweegt het bestuur de stekker eruit te trekken. In de loop van deze maand zou dat duidelijk worden. Maar zo zit de vork niet in de steel, stelt Gert Schurer. Volgens hem wordt deze maand alleen duidelijk of er alsnog een sponsor voor het intussen bijna afgelopen seizoen wordt gevonden. Die kans acht Schurer klein, maar op basis daarvan wordt geen besluit genomen over de toekomst van de club. ,,Wij blijven bezig met het zoeken naar een nieuwe sponsor voor de komende drie seizoenen. En daar nemen we zeker tot en met april de tijd voor. Lukt dat niet, dan moet het bestuur kijken naar de toekomst. Maar niet zoals de gemeente nu suggereert.”
De gemeente schrijft ook dat Aris nu gebruik gaat maken van de garantstelling van 100.000 euro die vorig jaar zomer werd afgegeven. Dat is niet correct, want Aris heeft al in december gebruik gemaakt van dat geld, zoals de gemeente in een brief in december 2012 al schreef. Raadsleden Harry Bevers (VVD) en Harry van der Molen (CDA) vinden de informatievoorziening vanuit het college ,,onhandig”.
Ekhart zelf zegt de raad vanavond te zullen bijpraten. De brief is volgens hem intussen gedateerd. Dat er tegenstrijdigheden zitten in de brieven van de gemeente van december en januari doet hij af als een ,,academische discussie”. Ook of en wanneer het bestuur van Aris over de toekomst besluit, zoals de gemeente schrijft, is volgens hem niet zo belangrijk. ,,We zijn die ton kwijt en meer geld van de gemeente voor de basketballers zal er niet komen.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties