De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportmaandag, 11 februari 2013

ONS terug aan kop na zwaarbevochten zege

Na het teleurstellende verlies bij hekkensluiter HZVV herstelde ONS Boso Sneek zich zaterdag tegen een andere laagvlieger, WHC. Dankzij een zwaarbevochten 2-1 zege kwam de ploeg van trainer Jan Vlap weer aan kop.

Bert Kalteren
Sneek | Gemakkelijk ging het zaterdag niet op het Zuidersportpark voor de oranjehemden, die na de valse start in 2013 de koppositie in de hoofdklasse C heroverden op Berkum. Trainer Vlap had na afloop dan ook enige tijd nodig om het allemaal op zich te laten inwerken. ,,Een zwaarbevochten overwinning”, pufte hij na de winst tegen de formatie van trainer Theo ten Caat, die Jan Everse (ex-Heerenveen) vanwege tegenvallende resultaten was komen aflossen.
Insiders menen dat WHC, dat heel ambitieus aan het seizoen was begonnen, te laag staat. Dat leidde tot een bestuurlijke revolutie in Wezep, waar de rust inmiddels is weergekeerd. Een goed resultaat had de formatie van Ten Caat, die derde van onderen staat, wat dat betreft vooruit kunnen helpen. Maar binnen een minuut kon dat scenario alweer in de prullenmand. Erik Wisse vergreep zich in het strafschopgebied aan Jurjen Bosch en scheidsrechter Mike van der Roest wees resoluut naar de stip.
De thuisclub aanvaardde het buitenkansje dankbaar via Sandor van der Heide, die de Sneker club dit seizoen van het penaltysyndroom heeft afgeholpen. Een mooie opsteker, maar allesbehalve rustgevend voor de thuisclub die tegen WHC een zestal spelers (Bieuwe Pruiksma, Marco van Leijen, Leo de Wagt, Ale de Boer en Curty Gonzales) miste vanwege schorsingen en blessures en derhalve met een gelegenheidsdefensie moest aantreden. Dat gemis was na de openingstreffer merkbaar.
WHC dook een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van Ale Geert de Vries. Die hoefde zich niet overmatig in te spannen, want de gasten hadden het vizier niet op scherp staan. Na een benauwd kwartier nam ONS het commando weer over, maar verzuimde om de marge nog voor de pauze uit te breiden. Via Martijn Roosenburg, Arnold Herder en tot twee keer toe Van der Heide liet de thuisclub goede mogelijkheden liggen.
,,Het had met de rust ook 4-4 kunnen zijn. Het zijn van die wedstrijden waarin je het over jezelf afroept”, vond Ale Geert de Vries. ,,Maar slechte wedstrijden moet je ook winnen, dus is wat ons betreft de missie geslaagd.” De doelman maakte vorige week in Hoogeveen zijn rentree. De Vries was zes weken uit de roulatie geweest, nadat hij in de uitwedstrijd in Nunspeet bij een botsing een kopstoot had gekregen en een breukje in de schedel had opgelopen.
Hij speelt met een zogenaamde helm, die bekend is uit de voetballerij van onder anderen Chelsea-doelman Petr Cech en de Roemeen Cristian Chivu (Internazionale). ,,Ik heb zes weken niks kunnen doen en toen mocht ik weer voorzichtig gaan beginnen van de neuroloog. Mét een beschermende helm. Cech draagt hem op medische gronden, maar dat is bij mij niet het geval. Het is een stukje bescherming en ik moet zelf na verloop van tijd bekijken of ik die helm wil blijven dragen”, aldus De Vries.
Hij ondervindt er geen hinder van en angst heeft Ale Geert de Vries ook niet overgehouden aan de botsing. ,,Het was buiten het strafschopgebied en daar hoor je als keeper niet te komen. Als het binnen het vijfmetergebied was gebeurd, was dat misschien anders geweest. Maar angst heb ik niet”, zei de goalie van ONS, die na het debacle van Hoogeveen zaterdag in Sneek met een beter gevoel van het veld stapte.
ONS bouwde na rust de voorsprong al snel uit naar 2-0. Chris de Wagt, die als laatste man een rots in de branding was, verstuurde een pass op Bosch die Van der Heide aan het werk zette. De assistent-trainer bij de Snekers maakte het koel af. Dat het daarna nog 2-1 (Özhan Kardag) werd, mocht de pret niet drukken, want zelfs daarna waren de beste kansen nog voor de Snekers (Danny Kampstra).
,,We hebben in de oefenperiode in januari ook alle 22 spelers gebruikt en dat was nu ons geluk. Maar beide ploegen hebben zes of zeven honderdprocentkansen gehad en wij hebben er twee gemaakt en zij één. Dat was het verschil”, zo besloot Vlap.
ONS Boso Sneek - WHC 2-1 (1-0). 2. Sandor van der Heide 1-0 (pen.), 53. Van der Heide 2-0, 65. Özhan Kardag 2-1. Scheidsrechter: Mike van der Roest (Alkmaar).
Goalie Ale Geert de Vries grijpt namens ONS Sneek kordaat in. Op de achtergrond zijn ploeggenoot Klaas de Vries (r.). Foto:Simon Bleeker
Slechte wedstrijden moet je ook winnen, dus is wat ons betreft de missie geslaagd

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties