De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportmaandag, 11 februari 2013

‘Makkie’ voor VC Sneek in uitduel tegen Lycurgus
Groningen | De volleybalsters van VC Sneek hebben gisteravond probleemloos afgerekend met de Groningse hekkensluiter Energy Volley/Lycurgus. Het werd in Topsportcentrum Alfacollege in iets meer dan een uur tijd 0-3 (12-25, 22-25 en 16-25) voor de formatie van trainer/coach Petra Groenland. ,,Het was een makkie. Het is ook wel eens lekker om relaxed langs de lijn te kunnen staan en te zien dat de dingen worden uitgevoerd waarmee je de hele week bezig bent.”
In verband met de Open clubkampioenschappen voor de diverse jeugdteams, die zaterdag in het gehele land werden gehouden, was het duel verplaatst naar gisteren. Het was voor Sneek de eerste wedstrijd zonder Martha Maltha, die een week geleden afscheid nam om haar maatschappelijke carrière als arts in Groningen te gaan vervolgen. In de Martinistad pakte de ploeg van Groenland het gisteren professioneel op zonder de routinier.
,,We hebben als groep naar dat moment toegeleefd. Speltechnisch hebben we met Klaske Sikkes en Hieke de Boer twee heel goede middenmensen, waarmee we het goed kunnen opvangen. En tegen Lycurgus hebben ze zich meer dan goed laten zien”, vond Groenland. ,,Maltha kon er een stukje beleving inbrengen en tegen Lycurgus deden we dat met z’n allen.” Na 12-25 winst in de eerste set kon Groenland rustig achterover gaan leunen.
,,We hebben goed staan serveren en hebben het zelf afgedwongen. En Lycurgus kon niet de servedruk brengen zoals in de eerste twee wedstrijden.” Het duel bood Groenland de kans om al haar speelsters speeltijd te geven, zodat de van een knieoperatie herstellende spelverdeelster Michelle Bult ook een halve set kon meedraaien. En Monique Volkers haalde ook weer haar niveau. ,,Alleen Marrit Jasper heb ik aan de kant gehouden. Ze had zaterdag al meegedaan met de Open club en gaat morgen weer intern bij jeugd Oranje. Het was voor haar belangrijk om wat rust te pakken.”
Door de overwinning bracht Sneek het verschil met VC Irmato Weert, de nummer twee van de Dela eredivisie, terug tot drie punten. Aan de andere kant werd de voorsprong op Eurosped (Almelo), dat Peelpush met 3-1 versloeg, uitgebreid tot vijf punten. Met nog tien wedstrijden te gaan lijkt de formatie van Groenland verzekerd van een plaats in de top vier. Het verschil met de nummers vijf en zes, respectievelijk Alterno en Peelpush, bedraagt inmiddels al vijftien en zestien punten.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties