De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportmaandag, 11 februari 2013

Marecek scoort, dat mag wel in de krant
Marcel Seip keerde zaterdagavond terug in het Abe-Lenstrastadion en dat heeft sc Heerenveen geweten. De dertigjarige verdediger van VVV-Venlo bracht zijn ploeg halverwege de tweede helft koppend op 0-2 en leek daarmee het duel tegen zijn oude club definitief te beslissen. ,,Het is heel zuur dat je geen drie punten pakt. We hebben de negatieve reeks van vijf nederlagen op rij gelukkig doorbroken, maar het had nog mooier kunnen zijn.”
De centrale verdediger die vijf seizoen het Heerenveenshirt droeg bekende dat er op een gegeven moment geen houden meer aan was. ,,De 1-2 viel te snel en dan weet je dat je het lastig gaat krijgen. Heerenveen ging alles-of-niets spelen en wij kwamen er niet meer uit”, vond de Groninger, die baalde dat luttele seconden voor tijd de gelijkmaker viel. ,,Ik ben teleurgesteld. Als je zo lang stand houdt en in de laatste minuut de overwinning nog uit handen geeft is dat sneu.” En Heerenveen kwam, niet voor het eerst dit seizoen, na een dramatische eerste helft weer met de schrik vrij.
,,Het deed pijn aan de ogen. We hebben de eerste helft niks laten zien en geen kans gecreëerd”, zei Marten de Roon. En bij standaardsituaties ging het weer mis. ,,Dat was al de honderdste keer dit seizoen. Dat haalt je uit het ritme en je krijgt het publiek tegen”, vertelde Filip Djuricic. ,,Elke wedstrijd krijgen we van die goedkope doelpunten tegen en dat moeten we snel oplossen.” ,,Je moet gewoon dekken daar en je tegenstander mag niet koppen”, was De Roon duidelijk. ,,Daardoor maak je het jezelf weer enorm moeilijk. Daar word je gek van en dan loop je weer achter de feiten aan”, zei aanvoerder Sven Kums.
Het was Lukas ‘tikkie terug’ Marecek die met de aansluitingstreffer de hoop terugbracht in de Friese harten. Zijn eerste treffer in een officiële wedstrijd. ,,Een mooi moment, want zo vaak scoor ik niet. Ik heb nog nooit in een officiële wedstrijd bij Brno en Anderlecht gescoord, maar veel tijd om te juichen was er niet. We hebben voor mijn gevoel toch twee punten verloren”, aldus Marecek, die een weddenschap heeft met Finnbogason dat hij dit seizoen drie keer zal scoren. Dan betaalt de IJslander een etentje.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties