De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportmaandag, 11 februari 2013

'Robert Veenstra is te drastisch en te snel geweest'
De Volkskrant pakte zaterdag uit met harde passages uit een brief van werknemers van sc Heerenveen aan de raad van commissarissen van de club. De kritiek van de ondernemingsraad op met name voorzitter Robert Veenstra zou niet mals zijn. Zo wordt er gerept over onderling wantrouwen, angst voor afluisterapparatuur en de ‘huidige aansturing van de club die vele mensen ongelukkig maakt en het imago van de club verziekt’. Aan de andere kant schrijft Heerenveen sinds de komst van Veenstra in 2010 positieve cijfers en werd de eredivisionist in januari door de KNVB naar de categorie van financieel gezondste verenigingen gepromoveerd. Bij wie staat het clubbelang nu echt voorop?
Marcel Annema, voorzitter supportersvereniging FeanFan:
,,Ik heb het nieuws over de brief gelezen, maar ik wil er niets over zeggen. Ik wil eerst weten wat er allemaal precies in de brief staat en erachter komen of die beweringen kloppen, voordat ik uitspraken ga doen. Ik heb sowieso geen zin om iets te zeggen over de werkwijze of het functioneren van Robert Veenstra.”
Roelof de Vries, Heerenveenwatcher bij Omrop Fryslân:
,,De club heeft gewoon mensen nodig die opstaan en uit de anonimiteit treden. Die personen moeten hun eigenbelang voor eventjes aan de kant schuiven. Het nieuws komt voor mij niet als een verrassing. Vorig jaar hebben wij al een item gehad betreffende een angstgevoel binnen de club. Het speelt dus al een lange tijd. Als ik zelf op de club ben, merk ik dat de sfeer is verziekt. Mensen zijn bang dat ze hun functie binnen de club gaan verliezen en zeggen ook niks. De supporters maken zich zorgen. En terecht. Het feit dat er gelekt wordt binnen een bedrijf is funest. Veenstra is echter een straatvechter, dus die zal niet opgeven. Maar of dat goed is voor de club betwijfel ik.”
Joop Heida, was zestien jaar teammanager bij Heerenveen
,,Als een bedrijf als Philips moet saneren, dan gaat dat niet ten koste van de kwaliteit. Dat is bij Heerenveen wel het geval. Natuurlijk gaat saneren altijd ten koste van iets, maar ik denk dat Veenstra iets te drastisch is geweest en te snel. Natuurlijk was dat zijn opdracht, maar de kwaliteit is niet beter geworden, laat staan gelijkwaardig gebleven. Je merkt aan de sfeer dat er iets niet deugt. Heerenveen moet weer een club worden.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties