De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Economiedonderdag, 14 maart 2013

Recordomzet in 2012 voor FrieslandCampina
Amersfoort | Zuivelgigant FrieslandCampina heeft in 2012 een sterk financieel jaar gedraaid, ondanks aanhoudende moeilijke marktomstandigheden in Europa. Het concern boekte een recordomzet van 10,3 miljard euro, ruim 7 procent meer vergeleken met het voorgaande jaar. De nettowinst ging met meer dan een kwart (26,9 procent) omhoog tot 274 miljoen euro. Het concern profiteerde vooral van groei bij baby- & kindervoeding, zuiveldranken en merkkazen. Maar dat gebeurde buiten Europa. ,,In Europa was er sprake van druk op volume en omzet door teruglopende bestedingen als gevolg van de economische crisis.”
FrieslandCampina verwacht voor dit jaar een lichte groei van de vraag naar zuivelproducten, vooral door een grotere vraag uit Azië, Zuid-Amerika, Rusland en Afrika. De Aziatische landen zijn al goed voor ongeveer een kwart van de omzet van het bedrijf. In Europa verwacht de onderneming dat de markt voor zuiveldranken en desserts verder zal krimpen als gevolg van de crisis. Voor de kaasdivisie wordt wel een beperkte groei verwacht.
Het concern meldde dat de melkprijs voor leden-melkveehouders (inclusief toeslagen) vorig jaar is gedaald met 2,24 euro (5,8 procent) naar 36,68 euro per honderd kilo.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties