De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiodonderdag, 4 april 2013

Jumbo: kleinere super bij Steenwijk
Steenwijk | Er komt helemaal geen megasupermarkt aan de snelweg A32 bij Steenwijk. Dat bericht Jumbo desgevraagd. De supermarktketen heeft het voornemen een ,,gewone supermarkt” te openen in het te bouwen Focus-U-Park. Deze krijgt een totale verkoopvloeroppervlakte van 2500 vierkante meter, meldt woordvoerder Claire Trügg. Projectontwikkelaar Paul Evers heeft eerder gezegd dat er een mega-supermarkt bij Steenwijk komt met een verkoopvloeroppervlakte van zesduizend vierkante meter.
De lokale middenstand in Steenwijkerland, maar ook in de omringende gemeenten waaronder Weststellingwerf en Heerenveen, is massaal in verzet gekomen tegen de plannen voor een hypermarkt op Eeserwold. Ook de gemeenten Weststellingwerf en Heerenveen horen bij de bezwaarmakers. Ze zijn bang dat door zo’n mega-supermarkt steeds minder consumenten boodschappen gaan doen in de reguliere winkelcentra. Op Eeserwold is een winkelcentrum met 30.000 vierkante meter voorzien.
Jumbo-woordvoerder Trügg denkt dat alle verwarring is ontstaan doordat in het bestemmingsplan van de gemeente Steenwijkerland staat dat er ruimte is voor een hypermarkt. ,,Maar wij komen met een gewone supermarkt.” Steenwijk krijgt dus bij lange na niet een supermarkt van het formaat als de onlangs geopende Jumbo in Breda, die met zesduizend vierkante meter de grootste super van Nederland is.
Dat betekent volgens wethouder Peter van der Terp (CDA) overigens niet dat er geen hypermarkt bij Steenwijk komt. Volgens de vergunning die de Eindhovense projectontwikkelaar Focus over enkele weken kan krijgen moet minstens de helft van de vloeroppervlakte van de hypermarkt uit supermarkt bestaan. De rest van de hypermarkt kan opgevuld worden met andere warenhuisartikelen, zoals ook de bedoeling is. Inclusief magazijn en kantine zal de Jumbo 3500 vierkante meter vloeroppervlakte in beslag nemen.
Het terrein bij Eeserwold kan volgens Van der Terp eigenlijk geen winkelcentrum worden genoemd. Het gebied wordt onder meer gevuld met een autogarage, een bouwmarkt en een woonwinkel. ,,Kortom, zaken die je op elk bedrijventerrein tegenkomt. Enige wat er nog bij komt is die hypermarkt.”
Door een wijziging in het bestemmingsplan is er sinds 2005 ruimte voor een hypermarkt. Van der Terp wil daarom benadrukken dat de gemeente Steenwijkerland nu niets meer kan ondernemen tegen de plannen. ,,Wettelijk hebben we geen andere weg dan dit goed te keuren.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties