De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Cultuurdonderdag, 4 april 2013

Provincie Fryslân krijgt JeugdCultuurFonds
Leeuwarden | Fryslân krijgt een eigen JeugdCultuurFonds dat kinderen in achterstandsposities de gelegenheid moet geven actief mee te doen aan kunstbeoefening. Dat heeft consulent Ali de Jong gisteren gemeld. Aanstaande dinsdag wordt in Leeuwarden de aftrap gegeven van het provinciale fonds dat wordt geleid door voorzitter Georgette Jorritsma-Vliek.
Het eerste JeugdCultuurFonds werd in 2008 opgericht in Amsterdam door Bertien Minco. ,,Sindsdien heeft het zich als een olievlek door het land verspreid”, aldus De Jong. Er bestaan inmiddels ruim dertig jeugdcultuurfondsen, zowel lokale als provinciale, die kinderen van vier tot en met achttien jaar uit arme gezinnen de kans bieden een muziekinstrument te leren beoefenen of toneel te spelen.
Hoe het fonds in Fryslân precies vorm krijgt, wordt dinsdag bekendgemaakt. Dan wordt ook de eerste cheque van de gemeente Leeuwarden overhandigd aan het fonds. Dat geld is bestemd voor kinderen uit achterstandssituaties in Leeuwarden. Het is de bedoeling dat meer plaatsen in de provincie mee gaan doen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties