De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportwoensdag, 10 april 2013

Oeverzwaluwen heeft de hoop nog niet opgegeven

Koudum | Dankzij de eerste thuisoverwinning van het seizoen doet Oeverzwaluwen weer mee in de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse E. De formatie van trainer Rob de Jong verraste gisteravond op sportpark De Sandobbe de nummer drie van de ranglijst, d’Olde Veste’54. Hajo Wielinga bezorgde de thuisclub de 1-0 winst en het vertrouwen dat er dit seizoen met nog zes duels te gaan nog wat te halen is.

Bert Kalteren
Het resultaat paste in het beeld dat ze in Koudum de hoop op prolongatie van het eersteklasserschap nog lang niet hebben opgegeven. ,,We zijn nog steeds vastberaden om te proberen één ploeg onder ons te houden. Dan moeten we via de nacompetitie maar proberen om ons te handhaven”, vertelde trainer Rob de Jong met gevoel voor de realiteit. ,,Het blijft een zaak van ‘moeten’. Met hoofdletters.”
De eerste klasse E bestaat na de terugtrekking van Holwierde uit dertien teams, waardoor slechts één club rechtstreeks degradeert. ,,Maar we hoeven ons niet rijk te rekenen. Het enige wat we doen is kijken naar de ploeg die boven ons staat.” Dat is momenteel Noordscheschut, dat een punt overhield aan de tweestrijd met VC Trynwalden. Maar het gaatje van respectievelijk twee en drie punten is nog overbrugbaar in de ogen van de oefenmeester van Oeverzwaluwen.
Toch is het resterende programma van de Koudumers niet bepaald eenvoudig. ,,Het zijn geen ploegen die direct bij ons in de buurt staan, maar tegen Balk, Buitenpost en LTC kunnen we ook punten pakken. Dat zijn de wedstrijden waar een uitroepteken achter staat. Tegen Drachtster Boys, PKC’83 en Viboa zullen we ons etxra moeten inzetten en een stukje mentaliteit moeten opbrengen om punten te kunnen pakken.”
Want op dat laatste punt van de mentaliteit is De Jong niet helemaal tevreden. ,,Dat is wel een puntje dat verbeterd moet worden, want ik vind dat we een stukje mentaliteit missen. En dat was iets dat altijd hoog in het vaandel stond bij Oeverzwaluwen. Nu de beslissende fase eraan komt zullen we meer mentaliteit moeten gaan tonen, zodat we aan het einde van de rit kunnen zeggen dat we er alles aan gedaan hebben.” Hij werd gisteravond op zijn wenken bediend.
De oefenmeester van Oeverzwaluwen gelooft in elk geval niet dat een gebrek aan kwaliteit ten grondslag ligt aan de mindere prestaties. ,,Dat wil er bij mij niet in. We hebben dit seizoen nog niet één keer met de elf beste spelers kunnen spelen. We hebben veel tegenslagen
Meer lezen? Koop de krant van vandaag of lees onze e-paper

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties