De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Cultuurwoensdag, 10 april 2013

Leeuwarden stopt 50.000 euro in JeugdCultuurFonds
Leeuwarden | De gemeente Leeuwarden steekt dit jaar vijftigduizend euro in het provinciale JeugdCultuurFonds. Dat heeft cultuurwethouder Isabelle Diks gisteren bekendgemaakt. Het geld komt uit het budget voor armoedegelden. Diks overhandigde gisteren in de Blokhuispoort symbolisch een cheque aan fondsvoorzitter Georgette Jorritsma-Vliek, echtgenote van CdK John Jorritsma.
Met het bedrag moeten dit jaar 150 kinderen tussen de vier en achttien jaar uit Leeuwarden de kans krijgen om bijvoorbeeld een muziekinstrument te leren bespelen of balletles te volgen. Per kind is maximaal 450 euro per jaar beschikbaar. ,,Het geld kan alleen worden aangevraagd door een intermediair, bijvoorbeeld een leraar of iemand van Jeugdzorg die al professioneel betrokken is bij een kind. Ouders van het kind mogen maximaal een inkomen hebben van 125 procent van het bijstandsniveau”, aldus consulent Ali de Jong. Wanneer een bijdrage wordt toegekend gaat die rechtstreeks naar de muziekvereniging of balletschool waar het kind lid van wordt.
Het JeugdCultuurFonds hoopt dat meer gemeenten en bijvoorbeeld ook charitatieve clubs de komende jaren geld beschikbaar gaan stellen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties