De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportwoensdag, 10 april 2013

Sneek Wit Zwart boos op KNVB: geen spelers, wel duel
Sneek | Johan Groote kan vanavond in het competitieduel tegen EVV namens Sneek Wit Zwart slechts acht spelers van zijn normale basisteam het veld insturen. De rest van de selectie wordt aangevuld met jongens uit het tweede. Andere vaste waarden kunnen door de vroege aanvang (19.30 uur) en verplichtingen voor werk en studie niet aan de aftrap verschijnen. De KNVB wees een Sneker verzoek om verplaatsing van de wedstrijd echter af en dat schoot de Friezen in het verkeerde keelgat.
,,We hebben een heel jonge selectie”, zei teammanager Martin van Klaveren. ,,Veel spelers hebben tentamens deze week. Daarom wilden wij deze wedstrijd verzetten. 8 mei was geen optie voor de KNVB: competitievervalsing. Volgende week spelen mocht wel, maar dan moesten we ons verantwoorden voor de tuchtcommissie en dat zou minimaal aftrek van één punt opleveren. De bond behandelt ons ineens als profs. Jammergenoeg hebben we daarvan alleen de lasten en geen lusten.”
Volgens KNVB-voorlichter Koen Adriaanse is het verzoek tot uitstel van de wedstrijd tegen EVV niet gehonoreerd omdat inhaalduels zo snel mogelijk moeten worden afgewerkt. ,,We willen dat clubs zo rap als het kan weer evenveel duels afgewerkt hebben. Bovendien kunnen we wedstrijden niet blijven uitstellen. Er is altijd wel een team dat een andere avond beter uitkomt en zo blijf je dan bezig. Bovendien zitten alle weekenden al vol dus het moet wel doordeweeks. Vandaar dat EVV - Sneek Wit Zwart gewoon vanavond plaatsvindt.”
Bij de topklasser uit Sneek ontbreken basiskrachten Cees Smaal, Mark-Homme van der Veen en Erolind Derguti.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties