De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Regiomaandag, 9 september 2013

Sneek is klaar voor de Special Olympics volgend jaar
Nog een jaar en dan vinden in Sneek en Heerenveen de nationale Special Olympics voor mensen met een verstandelijke beperking plaats. Zaterdag werd een generale repetitie gehouden.
Sneek | Sportpark Schuttersveld in Sneek is het decor van de generale repetitie, waar overigens wel degelijk prijzen zijn te winnen. Rond de 170 deelnemers uit Fryslân, Groningen, Drenthe en de kop van Flevoland strijden om de medailles bij sporten zoals skeeleren, wielrennen, judo, paardrijden, atletiek en tafeltennis.
Volgens coördinator sport René Dijkstra verloopt het regionale evenement goed. ,,Dit is de generale en een goede test om te kijken wat ons volgend jaar te wachten staat. De sporten lopen op schema al hebben we wel wat moeten improviseren met de schema’s omdat een judoteam niet kwam opdagen.”
Ook bij het skeeleren bleek iets net niet te kloppen. ,,We kwamen er achter dat we geen bel voor de laatste ronde hadden. Toen hebben we het publiek maar gevraagd om het geluid van de bel te imiteren. Zo los je eigenlijk alles op.”
Volgend jaar zal het aantal deelnemers een stuk groter zijn. Tussen de tweeduizend en 2500 sporters komen naar Sneek en Heerenveen voor het driedaagse evenement. Daarnaast zijn er nog eens zo’n duizend begeleiders van de sporters.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties