De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiomaandag, 9 september 2013

Foppes woorden gaven de doorslag: dit wíl ik winnen
Leeuwarden | ,,Het is ongelooflijk, ik krijg alleen maar telefoontjes, sms’jes. Er zijn bloemen bij me thuis bezorgd. Het is overweldigend.” Gedeputeerde Jannewietske de Vries wordt overspoeld met felicitaties na het binnenslepen van de titel Culturele Hoofdstad 2018.
Hoe groot kan het contrast zijn met bijvoorbeeld het najaar van 2011, het moment waarop Provinciale Staten een definitief besluit moesten nemen om al dan niet door te gaan met de kandidaatstelling voor Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en De Vries onder vuur lag.
,,Ik heb het zwaar gevonden, het was soms een eenzame missie en ik voelde me ook heel kwetsbaar. Ik heb me ook gefrustreerd gevoeld en ben ook heel kwaad geweest. Dat anderen het niet wilden zien! En tegelijkertijd snapte ik dat ook wel.”
In die beslissende fase zocht ze voetbaltrainer Foppe de Haan op om eens met hem van gedachten te wisselen. ,,Foppe zei dat het hele proces hem deed denken aan het Heerenveen van vroeger, dat volgens hem de wedstrijd al verloren had voordat ze het veld opgingen.” Maar hij had ook een advies: ,,Hij zei, ‘gewoon doorzetten famke!’. En dat is het moment waarop het element ‘winnen’ er bij mij in kwam. Ik wilde deze wedstrijd winnen!”
Veel meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties