De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportmaandag, 9 september 2013

ONS Sneek krijgt ook Blauwen op de knien
ONS Sneek laat het al vroeg in het seizoen rommelen in Spakenburg. Vorige week rekende de enige Friese topklasser in eigen huis al af met IJsselmeervogels (2-1) en zaterdag werden ook de Blauwen in het eigen vissersdorp pootje gehaakt (0-2).
Spakenburg | Eigenlijk, mijmerde Chris de Wagt, constateerde hij na vorige week een omslagpunt in denken bij zijn ploeggenoten. Zonder de toen nog geblesseerde aanvoerder trok ONS in extremis aan het langste eind tegen IJsselmeervogels. De eerste Sneker punten in de topklasse werden daarmee in de tweede competitieronde verzilverd. ,,Wij gaan echt niet zomaar van dit soort ploegen winnen, maar iedereen leek zich na het duel met IJsselmeervogels te realiseren dat clubs in de topklasse ook weer niet z goed zijn, stelde De Wagt.
Met die woorden wilde hij de tegenstanders van de oranjehemden dit seizoen niet zozeer tekort doen. Nee, de 28-jarige De Wagt doelde vooral op de onzekerheden waarmee sommige van zijn minder ervaren teamgenoten wellicht nog worstelden bij het betreden van het hoogste amateurpodium.
,,Dan kun je van tevoren zeggen dat het wel meevalt, maar daar raak je pas echt van overtuigd als het ook in de wedstrijden blijkt. Het verschil tussen hoofd- en topklasse zit m niet zozeer in beter voetbal, maar ...
Meer lezen? Koop de papieren editie van vandaag of neem een abonnement op de e-paper van het Friesch Dagblad. Zie www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties