De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportmaandag, 9 september 2013

Rock About raakt overwinning kwijt in Wolvega
Hans Sinnige
Wolvega | Er werd zaterdagavond, na afloop van de koersen in Wolvega, nog lang nagepraat over de 2 Companions Sale Grand Prix. In deze met 30.000 euro gedoteerde veilingkoers voor driejarigen kwam de outsider Rock About als eerste over de streep. Het veilingkoopje van twee jaar geleden, niemand wilde hem toen hebben voor 1200 euro, versloeg alle toppers van de jaargang. Toch ontglipte hem na afloop alsnog de zege. De jury nam hem uit de uitslag omdat zijn rijder Jesse ter Borgh in de laatste bocht met een wiel drie paaltjes van de baanafzetting binnendoor was gepasseerd.
Volgens de reglementen kan zo’n actie tot een uitschakeling leiden, maar daar had Ter Borgh in zijn geval totaal geen begrip voor. ,,Dit gebeurt in vrijwel elke koers en bijna nooit wordt er tegen opgetreden. Nu ineens wel, dat kost de eigenaren van mijn paard 14.000 euro aan prijzengeld. Ik vind het zo onterecht en oneerlijk”, maakte hij van zijn hart geen moordkuil.
Robin Bakker, die met Danae F Boko als tweede de streep passeerde, mocht zich na het lang durende juryonderzoek alsnog melden voor de huldiging. Hij was verrast, maar niet echt blij.
,,We waren verslagen, maar winnen nu toch. Het is jammer voor Jesse, maar regels zijn nu eenmaal regels. Daar kan ik ook niets aan doen. Ik zag in de laatste bocht dat hij iets naar binnen viel, maar dat was in een vrij chaotische situatie. De koploper sprong voor ons weg en maakte plaats. Dan gaat het even raar”, vertelde Bakker.
Een half uur eerder werd de Grote Unitrot Prijs afgewerkt, een koers voor paarden die twee jaar eerder bij de gelijknamige veiling in Wolvega werden verkocht. Derek Buitenzorg, de draver die tijdens die veiling voor 100 euro door de sportredacteuren van Omrop Fryslân van de slacht werd gered, kwam hierin in actie.
Derek stelde zijn fans teleur, hij sprong net als een week eerder bij het indraaien van de eerste bocht en werd uitgeschakeld. De koers werd van start tot finish beheerst door de favoriet Dream With Me, die twee jaar geleden voor 5750 euro werd aangekocht door de Zweedse trainer Lutfi Kolgjini.
Hij bleek een oog voor kwaliteit te hebben, want zijn paard won inclusief de eerste prijs van zaterdagavond inmiddels bijna 45.000 euro aan prijzengeld. André Bakker, die de winnende rit verzorgde, was zeer te spreken over de jaargangstopper.
,,Ik werk momenteel in Zweden, heb daar een eigen stal, en voor dit paard kom ik af en toe terug naar Nederland. Ik haal hem dan op en breng hem ook weer terug naar Lutfi. Ik denk dat we er over twee weken weer zijn, dan kan hij starten in de Fokkers Trofee. Dat is voor ons een Derby Revanche”, zei Bakker, die daarmee aangaf dat hij zint op een sportieve wraak.
In de Derby werd hij vierde, zijn paard bezweek toen onder de constante druk aan kop. ,,Dat was jammer, met een normaal koersverloop waren we veel verder gekomen. Maar dat laten we over twee weken wel zien.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties