De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportmaandag, 9 september 2013

Afgelasting van amateurvoetbal door gemeenten was te gehaast
Een aantal gemeenten keurden voor dit weekeinde de velden af, waardoor er veel wedstrijden in het amateurvoetbal geen doorgang vonden. De velden waren te droog en spelen op deze velden zou slecht zijn voor het gras. Opvallend genoeg werden er gisteren duels afgelast vanwege de regen, zoals bij De Blesse. Waren de beslissingen van de gemeentes nu verstandig, of niet?
Joop Heida, voorzitter SC Joure, waar niet gevoetbald werd:
,,In mijn ogen was de afgelasting door de gemeente Friese Meren niet terecht. Hier viel de beslissing om niet te voetballen al op vorige week maandag, onbegrijpelijk. Dat is voor mij een omgekeerde wereld, want je kunt de hele week nog iets proberen om het juist wl door te laten gaan door bijvoorbeeld de velden te sproeien. Dat geeft mij een raar en onprettig gevoel. We spelen ook nog eens hoofdklasse, maar dat vond de man van de gemeente niet zo interessant geloof ik. We hebben nog aangeboden om zelf voor beregening te gaan zorgen, maar dat mocht niet. Deze beslissing was te gehaast, zeker als je ziet dat er ook nog wedstrijden werden afgelast door wateroverlast.
Kees de Vries, sportbeheer bij gemeente Tytsjerkradiel:
,,De beslissing om het hier af te lassen is een goed besluit geweest. Het was hier erg droog, wat je met name terug zag in de doelgebieden. Die waren erg zanderig. Wij hebben het op woensdag afgelast, omdat de weersvoorspellingen geen neerslag lieten zien voor in het weekeinde. Achteraf is het dan verschrikkelijk jammer dat er niet is gevoetbald. Ik ben zelf ook een liefhebber, dus ik vond het zonde dat het zo moest. We moeten het voor elkaar zien te krijgen dat clubs zelf hun velden kunnen sproeien, door ze bijvoorbeeld te voorzien van een pompinstallatie. We kijken nu of zoiets mogelijk is.
Jan van Driel, voorzitter van de KNVB District Noord:
,,Ik kan niet goed beoordelen hoe de velden er bij lagen in sommige gemeentes. Daarom ligt de eindbeslissing ook bij hun. Op maandag al wedstrijden aflassen is vroeg, maar daar zullen de mensen van De Friese Meren wel hun redenen voor hebben. Ik heb er meer moeite mee dat men op vrijdagmiddag om half vijf alles er uitgooit, zoals dit weekeinde gebeurde in Groningen. Ik ben blij dat het heeft geregend, zodat de droge velden zich kunnen herstellen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties