De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Regiowoensdag, 16 oktober 2013

MCL stelt nieuwbouw uit vanwege De Friesland
Leeuwarden | Het Medisch Centrum Leeuwarden stelt de geplande nieuwbouw van operatiekamers en een moeder- en kindcentrum uit. De investering van ruim veertig miljoen euro in 2014 kan niet doorgaan nu zorgverzekeraars De Friesland en Achmea de bijdrage aan het MCL met 8 procent hebben teruggeschroefd. Op een budget van in totaal 240 miljoen euro is dat zo’n teruggang in vergelijking met dit jaar dat de plannen op de lange baan geschoven moeten worden, zei bestuursvoorzitter Kees Donkervoort op Omrop Fryslân.
Volgens Donkervoort hebben de verzekeraars alle Friese ziekenhuizen overvallen met de mededeling dat er volgend jaar minder geld beschikbaar komt voor behandelingen. Die macht hebben de verzekeraars in het zorgstelsel dat nu bestaat, aldus de teleurgestelde bestuursvoorzitter. Hij hoopt dat er nog een oplossing mogelijk is.
In het nieuwe complex dat op de plaats van Revalidatie Friesland moet komen, zou ook een moeder- en kindcentrum met verloskamers worden opgenomen. Een soberder variant behoort tot de mogelijkheden.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties