De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Regiowoensdag, 18 december 2013

Toekomst Skâns nog ongewis
Gorredijk | Deze week moet er meer duidelijkheid komen over de toekomst van De Skâns in Gorredijk. Het college van B en W van Opsterland bespreekt vandaag de verschillende mogelijkheden voor een nieuwe organisatie, nadat de stichting die het cultureel centrum exploiteerde vorige maand failliet werd verklaard.
Dat plotselinge faillissement kwam er nadat de rechter had bepaald dat oud-directeur Kor Konstapel recht had op een ontslagvergoeding van ruim een ton. Konstapel bleek vorig jaar met een arbeidsconflict te zijn vertrokken. Geld voor die ontslagvergoeding is echter niet aanwezig bij De Skâns. Het centrum kan jaarlijks met moeite rond komen.
De gemeente Opsterland is met een jaarlijkse subsidie de belangrijkste financier van De Skâns. De gemeente zei meteen dat er geen extra geld komt om die ontslagvergoeding te financieren. Dit betekende het faillissement van De Skâns.
Ondanks dat bankroet is het centrum steeds open gebleven. De gemeente betaalde dat uit het subsidiegeld dat De Skâns voor 2013 nog had moeten ontvangen.
Wethouder Rob Jonkman kijkt nu samen met de curator naar de mogelijkheden voor een doorstart. Volgens hem wordt er mogelijk een nieuwe stichting opgericht of gaat de gemeente voorlopig zelf het gebouw exploiteren.
Door het faillissement kan Konstapel waarschijnlijk geen aanspraak meer maken op de ontslagvergoeding, waarop hij dus wel recht heeft.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties