De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportwoensdag, 18 december 2013

Beker is meer dan tussendoortje voor Cambuur

Leeuwarden | Het duel komt 72 uur ná het echec tegen Ajax en 72 uur vóór de competitieafsluiting van 2013 tegen NAC. Maar zomaar even een tussendoortje is het bekerduel met FC Utrecht vanavond in eigen stadion niet voor SC Cambuur. De Leeuwarders kunnen zich voor het eerst sinds zeventien jaar plaatsen voor de kwartfinale.

Gerard Bos
De laatste keer dat Cambuur zich bij de laatste acht van het bekertoernooi schaarde was in 1996. Nadat de Leeuwarders in eigen stadion toenmalig wereldkampioen Ajax in de achtste finale uitschakelden, bleek Sparta in de kwartfinale te sterk (1-0). De run van toen en de stunt tegen Lous van Gaals AZ in 2007, zijn de schaarse hoogtepunten uit de recente bekerhistorie van Cambuur.
De jaarlijks terugkerende vraag is bij veel clubs op een gegeven moment in het seizoen of de beker een lust dan wel een last is. ,,Voor de spelers is het wel fijn om te voetballen”, dacht trainer Dwight Lodeweges gisteren. ,,Maar voor coaches is dat toch anders. Je denkt alweer aan de volgende competitiewedstrijd, hoe fit iedereen uit zo’n bekerduel komt en ga zo maar door.”
De coach van de Leeuwarders zal desondanks met vermoedelijk veel vaste waarden gaan spelen. ,,Dat zou zomaar kunnen”, klonk het enigszins cryptisch. Clubtopscorer Michiel Hemmen (zeven competitietreffers) ontbreekt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Martijn Barto lijkt zijn logische vervanger, maar Alexander Christovao is ook een kandidaat. ,,Ook dat zou zomaar kunnen.”
Veel gaf Lodeweges dus niet prijs, maar beide ploegen kennen weinig geheimen voor elkaar. Eerder dit seizoen troffen Cambuur en Utrecht elkaar al in Leeuwarden, toen voor de competitie (3-1). ,,Ik heb daar nog wat beelden van terug gezien, toen speelden we goed. Een zege kon op een gegeven moment niet uitblijven. Het zegt alleen niks voor morgen, want we zijn al wel weer twee maanden verder.”
Utrecht pakte sinds de nederlaag bij Cambuur enkele broodnodige zeges, terwijl de Leeuwarders het vaak goede spel niet altijd in punten konden vertalen. Zoals afgelopen zondag, tegen Ajax. Lodeweges: ,,Het is besproken, ook de fouten die tot de tegengoals leidden. Afspraken moet je nakomen, dat kwam ook ter sprake. Vervolgens zijn we gaan trainen en ons gaan richten op Utrecht. Je moet verder hè?”
Verder, wie weet ook in de beker. Al beseft heel Cambuur dat de competitieafsluiting tegen NAC in Breda vele malen belangrijker is.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties