De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportvrijdag, 24 januari 2014

VC Sneek na zege al bijna verzekerd van de Final Four
Bert Kalteren
Sneek | VC Sneek staat na de eenvoudige 3-0 (25-14, 25-21 en 25-12) zege in het bekertoernooi op de drempel van deelname aan de Final Four. In de eigen Sneker sporthal werd gisteravond eerstedivisionist vv Utrecht in de heenwedstrijd zonder noemenswaardige problemen opzij gezet. Volgende week donderdag moet de formatie van coach Petra Groenland in de Domstad het karwei afmaken.
,,Je moet zo'n wedstrijd gewoon even winnen'', zei Ilse Janssen na afloop bijna achteloos, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Zonder de Utrechtse opponent daarmee te kort willen doen. ,,Maar de druk lag bij ons.'' Dat was ook het verhaal van het duel in de kwartfinales om de nationale volleybalbeker. De Sneker eredivisionist mocht op papier geen steken laten vallen tegen de nummer vijf van de eerste divisie B.
,,Maar je kunt zo'n wedstrijd eigenlijk alleen maar verliezen en daar heb ik de meiden ook voor gewaarschuwd", aldus Groenland. Na de valse start van 2014 tegen Topvolleybal Twente, herstelde Sneek zich afgelopen weekeinde door Peelpush in eigen huis te verslaan. Het vormde de opmaat voor een bekeravondje, waarop de bescheiden aanhang van Utrecht het meeste lawaai maakte, maar de thuisclub op de tweede set na zijn plicht deed.
Groenland startte met haar vaste basis, met uitzondering van Ilse Janssen die de aan de duim geblesseerde Roos van Wijnen verving. De dit seizoen van Dynamo Apeldoorn overgekomen passer-loper mocht van Groenland de hele wedstrijd blijven staan en deed het naar behoren. ,,Het is leuk om te spelen. Ik ben nieuw en moet me bewijzen voor een plaats in de basis. En als er iemand beter is, dan is het logisch dat die de voorkeur krijgt. Maar het is leuk om te spelen'', zei de vijftienjarige jeugdinternational die zowel aanvallend als blokkerend haar puntjes meepakte.
Ze heeft wat problemen met de knie (jumpers knee) gehad en mocht gisteravond de hele partij blijven staan. ,,Het bevalt me goed en ik ben hier goed opgevangen. En hier doe je het allemaal voor", vertelt Janssen. Na de gewonnen eerste set bracht Groenland ook midspeelster Sanne Kroontje, voor Klaske Sikkes, binnen de lijnen en dat gold ook voor Jacqueline Huiszoon (spelverdeelster van het derde), die blokkerend en aanvallend nog gemakkelijk mee kan op dit niveau.
Groenland durfde het niet aan tweede spelverdeelster Lisa de Groes, op de weg terug na een pinkblessure, te brengen, omdat met name in de tweede set Sneek het wat te gemakkelijk opvatte. ,,Als de basis niet vast genoeg is dan krijg je het zelfs tegen een eerstedivisionist lastig. Daarom benaderen we de return ook uiterst serieus, want doordeweekse wedstrijden blijven lastig. Zeker als het publiek er daar achter gaat staan", zei Groenland.
Net als in 2011 hoopt ze met Sneek, via de Final Four in Zwolle, opnieuw de bekerfinale te halen. Daarvoor zal na de return in Utrecht op 22 februari afgerekend moeten worden met Sliedrecht Sport. ,,We hebben een keer gewonnen en verloren en dit is op neutraal terrein, dus waarom zou het niet kunnen?"

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties